Quinoa met shiitakes en ui

Date:25 januari 2018
Annemieke en Janine Cardioloog en kok

Ingrediënten

  • 1 Ui in ringen
  • Steranijs
  • 2 teentjes knoflook
  • Scheutje olie
  • 200gr shiitakes
  • Zwarte peper
  • Chilipeper
  • 200gr quinoa
  • 400ml water
  • Half bouillonblokje
  • Handje peterselie

Een perfect gerecht voor deze tijd van het jaar! Voedzaam, maar toch licht verteerbaar en bovenal: bijzonder lekker. Geleerd van collega Matt Preston: een steranijsje versterkt de vlezige smaak van de ui, perfect bij paddenstoelen. Stukje vlees of vis erbij of desnoods een salade en klaar is uw maaltijd! 

Snij de ui in dunne ringen. Bak de ui met de steranijs enigszins aan in de olie en laat hem dan een half uur smoren. Haal de ui uit de pan en bak de in stukjes gesneden knoflook en paddenstoelen bruin. Doe de uien er weer bij.

Los het halve bouillonblokje op in 400 milliliter water. Spoel de quinoa goed schoon en kook die 10 minuten, dan is  hij praktisch droog. Doe de quinoa bij het ui-paddenstoelmengsel en bak het geheel even lekker op. Kruid het met veel zwarte en chilipeper, en voeg tot slot de peterselie toe.

Per portie 271 Kcal – 148mg Natrium – 611mg Kalium – 2gr Verzagdigd vet – 9gr Vet – 5gr Enkelvoudig onverzadigd vet – 2gr Meervoudig onverzadigd vet – 9gr Proteïne –  1gr Choline – 5gr Vezels
Annemieke en JanineAnnemieke en Janine

Annemieke en Janine

Dit artikel is samengesteld door de zussen Jansen. Annemieke is cardioloog en Janine grafisch ontwerper, foodfotograaf en kok. Op Gids in Gezondheid delen zij verschillende eenvoudige, gezonde en vooral lekkere recepten die een laag zout- en suikergehalte hebben. Ook geven ze tips welke ongezonde ingrediënten in gerechten gemakkelijk te vervangen zijn voor een gezonde variant. Ze stellen zich graag even voor. Deze recepten en tips hebben zijn ook gebundeld in hun kookboek ‘Hartstikke lekker’. Benieuwd? Kijk ook eens op hun website.

Bekijk meer posts van Annemieke

Reacties

Ik kan niet ontdekken voor hoeveel porties het recept is.
Weet u het?

Jullie weten toch dat door onze quinoahype de aitochtome bevolking in de Andes nu verstoken is van hun volksvoedsel omdat dat allemaal wordt geexporteerd? En dat wat er nog daar blojft onbetaalbaar is geworden voor de autochtonen???!!!!

Heerlijk gerecht! !ga ik vaker doen .hopelijk volgen er meer recepten.

Reactie achterlaten

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht.