Waterkerssalade met marmelade-dressing

Date:26 april 2017
Annemieke en Janine Cardioloog en kok

Ingrediënten

  • Voor de marmelade:
  • 1 sinaasappel (biologisch)
  • 30gr honing
  • Voor de salade:
  • 150gr venkel (een kleine venkel)
  • 75gr waterkers
  • 200gr kalkoenfilet
  • 40gr pistachenoten
  • zwarte peper
  • olie

In waterkers zit omega-3 en daar zijn wij dol op. Nu is waterkers heerlijk als je ervan houdt, maar dat zal niet iedereen beamen en daarom hebben we deze combinatie bedacht, met een soort van marmelade-dressing.

Maak eerst de marmelade. Haal het schilletje van de sinaasappel, zo dun mogelijk, liever geen wit erbij want dat wordt bitter. Zet de schilletjes op met een beetje water. Als het kookt, giet het water af en herhaal dit. Snij de sinaasappel in partjes en daarna de partjes in kleine stukjes. Ook hier liever geen wit. Doe de sinaasappel bij de schilletjes en voeg genoeg water toe, totdat alles onder staat. Voeg 30 g honing toe en laat het een half uurtje pruttelen totdat het meeste water is verdampt.

Schik de waterkers op een bord. Snijd de venkel in zo dun mogelijke plakjes en leg zie op de waterkers. Bak de kalkoenfilets aan in wat olie en voeg twee eetlepels van de marmelade toe. Laat ze gaar worden in een minuut of tien met een deksel op de pan. Bak de pistachenoten even in een koekepan en doe ze ook op de salade. Snijd of scheur de kalkoen in stukjes en die mogen er ook op. Maak de dressing van 2 of 3 eetlepels marmelade met wat olijfolie en zwarte peper en maak de salade ermee af!

Per portie 53mg Natrium – 150 Kcal – 11gr Vet – 3gr Vezels – 6gr Suiker

Annemieke en JanineAnnemieke en Janine

Annemieke en Janine

Dit artikel is samengesteld door de zussen Jansen. Annemieke is cardioloog en Janine grafisch ontwerper, foodfotograaf en kok. Op Gids in Gezondheid delen zij verschillende eenvoudige, gezonde en vooral lekkere recepten die een laag zout- en suikergehalte hebben. Ook geven ze tips welke ongezonde ingrediënten in gerechten gemakkelijk te vervangen zijn voor een gezonde variant. Ze stellen zich graag even voor. Deze recepten en tips hebben zijn ook gebundeld in hun kookboek ‘Hartstikke lekker’. Benieuwd? Kijk ook eens op hun website.

Bekijk meer posts van Annemieke

Reactie achterlaten

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht.