Bewegen

Interview
Interview

‘Reuma betekent voor mij zoeken naar balans in het leven’

Reuma is niet positief, maar Antoinette (30) geeft er een positieve wending aan. Ze heeft Artritis psoriatica, een combinatie van reuma en de huidziekte psoriasis. Dubbel pech dus, want dat betekent niet alleen pijn in de gewrichten van je armen, benen, handen, voeten, ellebogen of knieën. Maar ook van rode, schilferige plekken op de huid. 

Leestijd 1 min.
Interview
Interview

Voel je top voor nop

Samen is alles leuker. Ja, ook samen zweten. Hetzelfde dacht Jozef, initiatiefnemer van bootcampclub Run4Free uit Almere. Hij vroeg vrienden of zij met hem mee wilden sporten.

Leestijd 4 min.
Interview
Interview

‘Een goed doel maakt de uitdaging extra waardevol’

Je wordt er zelf fit en gelukkig van, maar sporten kan ook een manier zijn om ánderen blij te maken. Liselotte, Anne en Mirjam sporten voor het goede doel. ‘Als ik er even doorheen zat, bedacht ik me waarvoor ik het deed.’

Leestijd 4 min.
Achtergrond
Achtergrond

Slaap, lekker en ook nog eens heel gezond

De week van de werkstress is net achter de rug. Vanuit verschillende media en bedrijven is hier veel aandacht aan besteed, aangezien stress een van de grootste oorzaken van verzuim is.

Leestijd 6 min.
Interview
Interview

Begin de dag goed met een morning routine

Een goed begin is het halve werk. En dat begin zit ‘m volgens Jochem van Hessen, co-founder van Energy Up, in de start van je dag. Want, wanneer je deze goed begint, kan hij niet meer stuk.

Leestijd 3 min.
Achtergrond
Achtergrond

Ik ga naar mijn werk … op mijn SpikeBoard!

Fietsend, lopend, met de auto of de trein: we hebben allerlei mogelijkheden om ons van A naar B te verplaatsen. En dat kan straks misschien ook SpikeBoardend. Deze sportieve trend uit Amerika zou zomaar eens kunnen overwaaien naar Nederland. We vertellen alles over deze nieuwe sport.

Leestijd 5 min.
Interview
Interview

Baby-bootcamp: sporten met je baby als gewicht

Als je net moeder geworden bent, is sporten met je baby misschien wel het laatste waar je aan denkt. Sterker nog: je bent allang blij als je voor de lunch zelf gedoucht en aangekleed bent.

Leestijd 4 min.

Padel = fit met je vrienden

Het is geen tennis, het is geen squash … het is padel. Een sport waar je misschien niet snel aan denkt, maar die nu helemaal upcoming is. Niet gek, want het is een sport voor jong en oud. Beginner of prof, valide of mindervalide.

Leestijd 4 min.
Interview
Interview

71 jaar en wereldkampioen powerliften? Super granny Ina flikt ‘t!

De 71-jarige super granny Ina Koolhaas Revers is op 6 juni 2018 uitgeroepen tot wereldkampioen powerliften in de categorie 70+. Ze bereidt zich alweer voor op de volgende wedstrijden in powerlifting en crossfit. Met ons deelt ze haar geheim.

Leestijd
Tips
Tips

Het geheim van een lang en gezond leven: Ikigai

Wij zijn altijd op zoek naar het geheim van gezondheid. En als we de schrijvers van het boek Ikigai mogen geloven, vinden we dat geheim op het Japanse eiland Okinawa, waar het grootste aantal honderdjarigen woont.

Leestijd 6 min.
Achtergrond

Met deze 5 huishoudelijke klussen verbrand je het meest

Het gezondheidsgeheim van menig huisvrouw: schoonmaken. Want neem je het huis eens goed onder handen, dan sla je twee vliegen in één klap. Eén een lekker fris huis en twee: een goede workout. Met deze vijf klussen verbrand je het meest.

Leestijd 3 min
Interview
Interview

Free your mind met freerunnen

‘Buitenspelen’ is leuk! Ook als je geen 15, maar 32 jaar oud bent. Philip weet hier alles van. Met zijn JUMP Freerun performance team "Progression" rent hij door heel Nederland.

Leestijd 4 min.
Achtergrond
Achtergrond

Zo houd je je hersenen in vorm (…poets je tanden eens met links!)

Niet alleen je lichaam, ook je hersenen hebben baat bij een regelmatige workout. Met deze oefeningen houd je je brein fit en je geest scherp.

Leestijd 3 min.
Interview
Interview

‘Nooit lopen? Ik ga naar de Spelen’

Job Teeling (19) is geboren met spina bifida, beter bekend als een open rug. Lopen werd door artsen voor onmogelijk gehouden. Laat staan sporten en meedoen aan de Paralympische Spelen. Toch is dat zijn doel en daar gaat hij voor de volle honderd procent voor. 

Leestijd 4 min.
Interview
Interview

“Suppen geeft me het gevoel dat ik lééf”

Weer of geen weer: supper Rianne Bakker is altijd buiten te vinden. Zelfs in de winter staat ze op haar board en peddelt ze door het koude water. In dit persoonlijke verhaal vertelt ze over deze passie en haar eigen onderneming: SUP Spirit.

Leestijd 5 min.
Achtergrond
Achtergrond

5 voordelen van sporten in de buitenlucht

Lekker naar buiten om te gaan sporten: iets waar je misschien niet als eerste aan denkt wanneer je sportschool om de hoek zit. Maar nu de lente steeds meer van zichzelf laat zien, is het een goed moment om je sportactiviteiten eens buiten uit te gaan voeren.

Leestijd 4 min.
Achtergrond
Achtergrond

Koester je oermens

We mogen dan druk in de weer zijn met onze smartphones, sushi eten en op vakantie gaan met het vliegtuig, eigenlijk zijn wij nog steeds dezelfde oermensen als dertigduizend jaar geleden.

Leestijd 4 min.
Tips
Tips

Potje Piloxing? Dit zijn dé sporttrends van 2018

Toe aan iets nieuws op sportgebied? Laat je inspireren door de nieuwste sporttrends van dit jaar.

Leestijd 3 min.
Interview
Interview

‘Sporten met elkaar zorgt voor dat momentje samen’

Je brengt wat extra tijd met elkaar door en bent ook nog eens gezond bezig. Het gezondheidsgeheim van moeder Christien en dochter Eva is even slim als gezellig: ze sporten samen.

Leestijd 6 min.
Interview Interview
Interview Interview

“Beachbiken is veel meer dan stom rechtdoor fietsen”

Je moet het strand kunnen lezen, tegen een beetje wind kunnen en vooral lekker kunnen doortrappen. Kay Pronk (22) heeft een passie voor beachbiken.

Leestijd 4 min.
Interview
Interview

‘Sporten kan ik niet voor de lol, ik til het naar een hoger niveau’

Sporten voor de lol, om je conditie een beetje op pijl te houden of om het hoofd een paar keer per week even leeg te maken zit er voor Monique Kleinstapel (34), Nederlands Kampioen Gewichtheffen, niet in.

Leestijd 6 min.
Interview
Interview

Beweeg je brein gezond

Door zijn energieke mediaoptredens weten we inmiddels allemaal dat bewegen niet alleen goed is voor het lichaam, maar ook essentieel is voor ons brein.

Leestijd 7 min.
nieuwe buitensporten nieuwe buitensporten
Achtergrond
Achtergrond

5 buitensporten waar je blij van wordt

Ben je wel een beetje klaar met dat rondje door het park of die wekelijkse tennisavond? Heb je behoefte aan wat meer uitdaging of wil je gewoon eens wat anders doen? We tippen vijf buitensporten waar je niet alleen fit, maar óók heel erg blij van wordt.

Leestijd 3 min.
back in shape back in shape
Interview
Interview

Sporten na de bevalling: zo word je snel weer fit

Je moet er in je kraamweek niet aan denken, maar er komt een tijd dat je je huispak weer met liefde verruilt voor een fijne sportoutfit. Sporten na de bevalling: hoe pak je dat aan?

Leestijd 3 min.
half uur lopen half uur lopen
Achtergrond
Achtergrond

Vijf redenen om elke dag een half uur te wandelen

Feit: wandelen is gezond. Niet alleen fysiek, ook mentaal knappen we op van een dagelijkse ronde. Geen tijd? Geen zin? Dat is geen excuus! Lopen kan immers overal en een half uurtje is al voldoende. Vijf redenen om vandaag nog te beginnen.

Leestijd 4 min.
Interview
Interview

Smartwatchtest: drie horloges, drie testers

De afgelopen jaren zijn er steeds meer smartwatches, of wearables, op de markt gekomen. Dit zijn horloges die allerlei ‘intelligente’ functies hebben, zoals een hartslagmeter, het weergeven van het aantal verbrande calorieën en een stappenteller.

Leestijd 6 min.
Interview
Interview

Sterker én slimmer met Krav Maga

Het is de perfecte body workout en het beste zelfverdedigingssysteem ter wereld: de Israëlische sport Krav Maga. Hoe werkt het? En waarom zou iedereen dit moeten leren? “Krav Maga maakt je fysiek én mentaal sterker.”

Leestijd 3 min.
marathon lopen marathon lopen
Interview
Interview

Een marathon lopen doe je zo

Een marathon lopen is een bijzondere prestatie waar veel moed, discipline en wilskracht voor nodig is. Staan die 42 kilometer en 195 meter ook hoog op jouw verlanglijstje? Leonie, Maarten en Antoinette vertellen hoe zij het deden.

Leestijd 6 min.
yoga op je werk yoga op je werk
Nieuws Tips
Nieuws Tips

De voordelen van bedrijfsyoga

Een belangrijke oorzaak van ziekteverzuim bij werknemers is stress. Het is dus belangrijk om niet alleen na het werk de ontspanning te zoeken en te ontstressen, maar ook op de werkvloer.

Leestijd 3 min.

Work-out met een vleugje ballet en tai chi: Essentrics

Overgewaaid uit Canada: Essentrics. Een unieke dynamische stretch-work-out voor een sterker, slanker gevormd lichaam met meer souplesse.

Leestijd 4 min.