Achtergrond
11
Leestijd
5 min.

11x actieve buiteninspiratie voor in de herfst(vakantie)

De herfst is een seizoen om veel zin in te hebben. Niet in het minst, omdat de Nederlandse herfst de laatste jaren de term ‘nazomer’ enorm veel eer aandoet. Maar ook een koudere, gure herfstdag leent zich geweldig voor een buitenactiviteit. Check onderstaande ideeën voor een actieve herfstvakantie vol plezier – ook als het regent.

1. Trailrunning

Hardlopen, maar dan nét even anders. Off the beaten track – letterlijk. Lekker rennen door heide of bos, over oneffen paden, modderige tracks of mul zand: daar gaat het om bij trailrunning. Bekijk ook onze video over trailrunnen of deze nuttige tips voor de beginnende trailrunner en 5 mooie trailrunroutes in Nederland!

2. Strandwandelen

Stiekem júist lekker op een regenachtige, stormachtige dag, en al helemaal in combinatie met een warme chocolademelk met slagroom. Zandvoort en Scheveningen zijn populair bij het grote publiek, maar wijk vooral eens uit naar een iets minder bekend strand zoals Langevelderslag of Egmond aan Zee of een van deze andere rustige stranden in Nederland. Tip voor een fijne strandtent die het hele jaar door geopend is: Tijn Akersloot in Zandvoort.

3. Natuurzwemmen

Dat zwemmen in koud water goed is voor lichaam en geest, weten we allemaal. Voor de gemiddelde mens is de winter misschien iets te gortig, maar in de herfst is een paar baantjes trekken in een van de vele natuurwateren die Nederland rijk is een heel goed – en lekker – idee.

4. Fietsen

Het maakt niet uit of je op een simpele stadsfiets met twee kinderen in je kielzog een blokje om fietst of op een professionele Montana het land van noord naar zuid doorkruist: als je maar met je billen op het zadel zit. Onderweg stoppen voor koffie en een tosti, en vooral niet vergeten goed om je heen te kijken hoe adembenemend mooi Nederland er in de herfst bij ligt.

5. Bladeren zoeken

Ideaal om stuiterende kinderen uren zoet te houden in de herfstvakantie. Geef alle kinderen een eigen tas en wandel het bos in. Alles wat ze onderweg tegenkomen en mooi vinden, gaat in de tas. Wie knutselt thuis het mooiste herfstkunstwerk in elkaar?

Regen? Dan zijn deze activiteiten echt toppers

Het motto: die druppels zijn geen obstakel, maar juist een uitnodiging om naar buiten te gaan. Regen is maar water. En dan? Dan is er genoeg te doen! Sommige van onderstaande activiteiten zijn zelfs EXTRA leuk als het een potje regent – of even geleden heeft geplenst.

6. Mountainbiken

Omdat weinig geluiden zo goed klinken als het slibben van dikke banden in een modderig pad. Bekijk ook deze 5 toffe mountainbikeroutes in Nederland.

7. Hardlopen

Vraag een willekeurige hardloper of-ie liever in de brandende zon of in de regen rent, en hij kiest geheid voor de laatste optie.

8. In bomen klimmen

Zorg wel dat je schoenen met een beetje fatsoenlijke grip draagt, anders wordt het niks. Safety first!

9. De hond uitlaten

Op het moment dat jij naar buiten kijkt en denkt: ‘moet het echt?’, staat de hond al bij de deur te kwispelen. Honden vinden herfstachtig weer vaak heerlijk; labradors bloeien zelfs helemaal op in de regen. Vooral door de plassen banjeren is een geliefde bezigheid. Jij houdt je eigen pootjes droog met fijne hoge schoenen.

10. Wandeling maken met de kids

Kinderen zijn in dat opzicht net honden. Wat is er leuker dan de laarzen aan te trekken en op zoek te gaan naar de grootste plas om met volle vaart in te springen?

11. Bootcamp

In je stoere trainingoutfit genieten van dat gevoel van saamhorigheid en onoverwinnelijkheid met de rest van het groepje dat wél is komen opdagen.

Reacties (11)

Alles in orde bij jullie?? Ga lekker zelf in de modder fietsen of bootcampen…
Oh ja, en gebruik gewoon Nederlands als je wat te melden hebt.
Trouwens de hond uitlaten als TIP?! Als je een hond hebt moet je ‘m vier keer per dag gewoon uitlaten, weer of geen weer. Ik vermoed dat de opsteller van deze geweldige nieuwsbrief dit van achter een bureau heeft gedaan en dat die zéker geen hond heeft. Ikzelf heb trouwens wél TWEE grote honden, maar dat terzijde.
Verder ben ik niet van plan om jullie grandioze idee op te volgen om op mijn leeftijd en met een heupprothese in een boom te klimmen.
Ook jullie advies om met de kinderen te gaan wandelen lijkt me geen goed idee; ik denk dat ze
(ze zijn tussen de 30 en 40 jaar) een hulplijn gaan bellen voor ernstig dementerenden als ik met een dergelijk voorstel van jullie zou komen. En ze zullen dit zéker doen als ik ze zou voorstellen om bladeren te gaan zoeken.
Graag stoppen met die onzin dus en vanuit je confortabele kantoor gewoon weer aan de slag gaan met het ontwikkelen van goede verzekeringsproducten.
Vriendelijk dank en groeten van het platteland hier.

Jeetje.. zuurtje…
Beetje buitenlucht zou u goed doen. Modder ook overigens, en dan bedoel ik niet de modder waar u mee gooit

Sodemieter op met jullie kutklote koekjes(cookies) ik en vele andere personen zijn niet verliefd op stalking cq spionage, laat ons in (te)~vreden zonder die onzin.
Het zou goed zijn dat er internationale wetgeving komt (zsm) op als algeheel verbod hieromtrent met een dwangsom van b.v 10.000,oo EUR per “vergissing”.

Sorry maar wat een onzinnige voorstellen: lopen aan het strand in de regen en storm en dan warme chocolademelk met slagroom gaan drinken. Dat is tegenwoordig opgewarmde Chocomel in Nederland (niet in Frankrijk), niet echt gezond dus een vreemd idee van U! Dit is allemaal voor heel jonge mensen: zwemmen in natuurwater in de herfst. Waar haalt U het vandaan!! Zeer irritant!!

Wat een ongelofelijk sneu artikel (11 x actieve buiteninspiratie) als ik het zo even mag zeggen. Als dit de opbrengst binnen jullie redactie voor inspiratie aan jullie klanten, geeft dat ook iets te overdenken. Of de eindredactie was op herfstvakantie? Wellicht een inspiratiedagje op de winterhei, met als thema “zijn we wel helemaal op de goede weg?”

Met zulke artikelen voel je je als klant niet echt serieus genomen.

Mvg

Inmiddels ben ik 83jaar en informatie is interssant voor iemand waar alles nog goed werk. Ik probeer zoveel mogelijk alles zelf te doen maar luister wel naar mijnlichaam! Overdrijven om te laten zien wat je nog allemaal kunt is niet altijd goed.Gezond eten& drinken is belangrijker.

Goed artikel, maar ik ben aldik boven de 80. Geen interesse dus. Therese

hier staat nou echt niets nieuws bij en zeker niet voor ouderen

Geef niet ieder kind een eigen tas om van alles uit de natuur in te stoppen, dat heeft de natuur zélf nodig voor haar eigen kringloop. Laat ze samen verzamelen, beter nog is om niks mee te nemen uit het bos.

Met het opruimen van bladeren met mijn blote handen heb ik ooit een teek (tekenbeet) opgelopen. Dus ik zou hier wel voorzichtig mee zijn. Een groot deel van de honden heeft een hekel aan regen en moet je dwingen om naar buiten te gaan. Het kwispelende trouwe viervoeter beeld die niet kan wachten om een heerlijke wandeling in de regen te maken is een vrij geromantiseerd beeld. Verder denk ik dat het wel een goed idee is om (indien mogelijk) zo veel mogelijk naar buiten te gaan. De natuur in als dit kan. Ook om deze tijd van het jaar.

Een beetje gemiste kans… volgende keer even mij bellen, dan had ik gezorgd dat alle klanten van onvz korting hadden gekregen op mijn huur mountainbikes en bij het beklimmen van mijn klimbossen en andere outdoor activiteiten. Een mooie manier om je klanten te bedanken en te belonen.

Zelf reagerenBenieuwd naar meer geheimen van een gezond leven?