Achtergrond
work-out-app-buiten

Klaar met Runkeeper? Probeer deze wonderlijke workout-apps!

Wil je dit jaar écht gaan trainen voor die strakke buik of halve marathon, maar blijft ‘morgen’ je favoriete dag om te starten? Met deze (te) gekke workout-apps knal je het nieuwe jaar in én het hele jaar door.

Uit onderzoek blijkt dat bijna twee derde van de Nederlanders van plan is in het nieuwe jaar gezonder te gaan leven. Helaas blijkt ook dat slechts één derde die goede voornemens daadwerkelijk volhoudt. Heb jij ook de juiste motivatie nodig om van de bank af te komen en kan een app als Runkeeper je niet voldoende inspireren? Met deze vijf wonderlijke workout-apps lukt het je gegarandeerd om te stoppen met uitstellen en te beginnen met zweten.

#1       Wetenschappelijk aangetoond: 7 Minute Workout (iOS en Android)

Korte workouts blijken minstens zo effectief als lange workouts. Met de populaire én succesvolle apps (er zijn meerdere varianten) 7 Minute Workout train je daarom in 7 minuten per dag de belangrijkste spiergroepen. Gewoon thuis; op de grond, op een stoel of tegen de muur.

#2       Maak kilometers voor het goede doel: Charity Miles (iOS en Android)      

Wat is een betere motivatie dan sporten voor het goede doel? Of het nu fietsend, rennend of lopend is; de kilometers die je met de app Charity Miles aflegt, zijn geld waard. Je bepaalt zelf aan welke van de aangesloten goede doelen jij je sponsorgeld schenkt. Zo ben je dubbel goed bezig!

#3       Sporten met superkrachten: 7 Minute Superhero Workout (iOS en Android)

Heb je een grotere trigger nodig dan fit worden alleen (de wereld redden bijvoorbeeld?) probeer dan 7 Minute Superhero Workout en maak van sporten een spel: door oefeningen te doen sla je aanvallen van buitenaardse wezens af en ontwijk je raketten. 

#4       Ren voor je leven: Zombies, Run! (iOS en Android)

Maak van je hardlooprondje écht een uitdaging met Zombies, Run! In deze app word je achtervolgd door zombies en alleen door hard te lopen, kun je aan ze ontsnappen. Hoor je: ‘Zombies approaching in 100 metres!’, dan is het tijd om te rennen. Voor je leven!       

#5     Je eigen fitness-Tamagotchi: Tep (iOS en Android)

Teppy is een virtuele giraffe die je verzorgt door zelf actief te blijven; hoe meer calorieën je verbrandt met rennen, wandelen of fietsen, hoe meer eten Teppy krijgt. Kortom: ben je goed voor jezelf, dan ben je goed voor hem. Als dat geen motivatie is …

Zelf reagerenBenieuwd naar meer geheimen van een gezond leven?