Bewegen
Leestijd
3 min.

Potje Piloxing? Dit zijn dé sporttrends van 2018

Toe aan iets nieuws op sportgebied? Laat je inspireren door de nieuwste sporttrends van dit jaar.

Doe je aan yoga, cross-fit of bootcamp dan vind je het waarschijnlijk wel leuk om af en toe wat nieuws uit te proberen. Maar ook als je het al tientallen jaren bij een wekelijkse pot voetbal houdt, kunnen de nieuwe sporttrends van 2018 je misschien verleiden om eens uit je comfort zone te stappen.

Fusion fitness

Cross-overs in de sport zijn niet nieuw; de eerste triatlons en meerkampen werden al meer dan honderd jaar geleden gehouden. Maar nog nooit nam fusion fitness, het combineren van verschillende sporten, zo’n enorme vlucht als dit jaar. Want waarom zou je kiezen voor één sport, als je er ook twee tegelijk kunt doen? Zo is Piloxing een combi van boxen en pilates en kun je zelfs squashen en trampolinespringen tegelijk. Zin om te SUPPEN, maar ook behoefte aan yoga? Met SUP-yoga doe je je oefeningen gewoon op je SUP-board.

Urban trails

Het begon in 2016 met routes door Groningen, Den Haag, Rotterdam en Eindhoven, maar inmiddels kun je op veel meer plekken in Nederland meelopen met urban trails: unieke georganiseerde hardloopevenementen, dwars door parken, stadhuizen, cafés en zelfs kerken en bioscopen. Proberen je persoonlijk record te verbeteren tijdens zo’n run is geen goed plan; er is geen wedstrijdelement of uitslag. Het gaat vooral om de fun, de beleving en de unieke ervaring van hardlopen door je eigen stad.

Tech sporten

De populariteit van sportieve wearables, zoals horloges en smartwatches, wordt dit jaar nog groter: het worden er meer én ze kunnen steeds meer. Was jij al blij met de hartslagmeter in je fitbit, kun je straks zelfs zweet meten met je zweetband of sneller zwemmen met een slim badpak. In Amsterdam is nu ook Gamify geopend; een sportschool waar wielrennen en gamen samenkomen. In Alphen aan de Rijn vind je bovendien de eerste interactieve squashbaan van Nederland, waarbij je statistieken direct worden geüpload in een speciale app.

Zelf reagerenBenieuwd naar meer geheimen van een gezond leven?