Bewegen
2
Leestijd
2 min.

Rennen met Rens: even voorstellen

Rens Dekkers is een voormalig topmarathonloper en geeft tegenwoordig hardlooptrainingen. Voor Gids in Gezondheid gaat hij columns schrijven en video’s maken over hardlopen. Wie is Rens? Wat is er zo fijn aan hardlopen? En hoe kan hardlopen je helpen bij je leef-werkbalans?

Rens won onder meer twee keer brons op een Nederlands Kampioenschap. Na zijn hardloopcarrière vond hij een nieuwe passie in het helpen van andere mensen bij het hardlopen.

Dat begon met vrienden en bekenden. “Mij werd een keer door vrienden gevraagd om een clinic te geven. Dat deed ik graag. Coachen had mij altijd al iets geleken, ook omdat ik naast het sporten altijd veel aan mentale training heb gedaan. Die ervaring bleek nu ook bruikbaar op andere gebieden, zoals coaching.”

Hardlopen is saai

“Het is mijn doel om mensen lekkerder te laten lopen, maar ook daarbuiten verder te helpen. Ik ga daarom vaak gesprekken aan tijdens het lopen. Want tijdens het lopen loop je tegen dingen aan. Iemand gaat bijvoorbeeld te snel van start, waardoor hij of zij later geen energie meer over heeft. Dan ga je praten en zie je bijvoorbeeld dat iemand ook op het werk vaak heel fanatiek ergens in vliegt, maar vervolgens vastloopt.”

Of iemand is erg perfectionistisch en heeft veel stress op het werk. “Dan praat je over hoe je haalbare doelen kunt stellen en zo zelfvertrouwen kunt opbouwen. Nog een thema is omgaan met tegenslagen. Als je geblesseerd raakt, wat doen je dan? Dan moet je je doelen bijstellen. En mensen zeggen soms: hardlopen is saai. Maar dat kan ook een waarde hebben. Je voelt je lichaam en krijgt daardoor ruimte in je hoofd.”

Mentaal en fysiek

Voor Gids in Gezondheid gaat Rens columns schrijven en video’s maken over dit soort thema’s. Maar ook over het opbouwen van meer kracht, een betere conditie en over wat nou een goede looptechniek is. “Hardlopen is mentaal én fysiek bezig zijn. Als je een verkeerde loophouding hebt, loop je risico op blessures en gaat alles veel moeizamer.”

Als je bij Rens in en rond Amsterdam wil trainen, dan kan dat. “Ik werk niet met abonnementen. Dat werkt namelijk niet. Als iemand fit wil worden voor een marathon, of je wil alleen je conditie verbeteren: je kunt gewoon beginnen en als je bent waar je wil zijn, stop je weer.” Je kunt bij hem per training betalen, of een tienstrippenkaart nemen. Rens is ook aangesloten bij OneFit en ClassPass, sportnetwerken waarbij je kunt sporten bij alle aangesloten sportaanbieders.

Reacties (2)

Hi,

Hope everything is great with you!

Your page https://www.gidsingezondheid.nl/bewegen/rennen-met-rens-even-voorstellen/ is linking
to our website which is great (thank you). But we would like to know if it would be possible to set up a backlink to http://www.classpass.nl instead? As we want to drive the dutch users to our new local domain that is better localized for them

Look forward to hear from you!

Thanks a lot!
Camilla

Hi Camilla, I changed the backlink to http://www.classpass.nl!
^Kim

Zelf reagerenBenieuwd naar meer geheimen van een gezond leven?