Bewegen
2
Leestijd
3 min.

Reuma helpt Antoinette zoeken naar balans in het leven

Reuma is niet positief, maar Antoinette (30) geeft er een positieve wending aan. Ze heeft Artritis psoriatica, een combinatie van reuma en de huidziekte psoriasis. Dubbel pech dus, want dat betekent niet alleen pijn in de gewrichten van je armen, benen, handen, voeten, ellebogen of knieën. Maar ook van rode, schilferige plekken op de huid. 

Artritis psoriatica komt evenveel voor bij mannen als bij vrouwen. Vaak begint de aandoening tussen het twintigste en dertigste levensjaar. De ziekte kan in het dagelijks leven een belemmering zijn, maar Antoinette laat zich niet door haar ziekte stoppen en blijft zoveel mogelijk haar gewone dingen doen. Sterker nog: het weerhoudt haar er niet eens van om de Marathon van Rotterdam te gaan lopen. Om dit te kunnen doen, is ze altijd op zoek naar balans in het leven. Hoe ze dat doet, zie je in deze video.

Reacties (2)

Heel knap hoor ! Ik heb hetzelfde maar heb dagen dat ik niet vooruit kom, dat alles maar dan ook alles pijn doet, maar ik ga niet bij de pakken neerzitten hoor.
Ik wens je heel veel succes met het behalen van de finish !

Ik heb het zelfde gehad. Met enkele jaren, zelf spuiten met Humira, ben ik er nu helemaal vanaf.
de beschadigde gewrichten herstellen natuurlijk niet meer. Ik kan bijna alles weer doen.

Zelf reagerenBenieuwd naar meer geheimen van een gezond leven?