Eten
Leestijd
3 min.
recept-citroenrisotto

Citroenrisotto met heek en hazelnoten

Hoe mediterraan! Risotto met citroen, dat smaakt naar Italiaanse eilanden. En door de saffraan is hij ook nog eens zonnig van kleur. Deze risotto is van zichzelf vrij flauw, maar door de citroen mis je het zout niet. Het hartige tegenwicht van de vis en de hazelnoten helpt daarbij. Fris en zilt! Een salade erbij, en klaar is je maaltijd.

Natuurlijk is het het lekkerst om de kippenbouillon zelf te maken, maar heb je daar geen tijd voor, los dan een half kippenbouillonblokje op in een liter water. Pep de bouillon nog wat op met een handje zeer fijn gesneden peterselie en zwarte peper. Doe er eventueel een paar draadjes saffraan bij voor nog wat mediterrane effecten. De bouillon moet hierna warm klaarstaan. Neem een pan met een zware bodem die groot genoeg is. Snijd de ui fijn en bak hem in een scheutje olie. Doe er de rijst bij en bak die mee tot elk korreltje omgeven is door olie. Blus hem dan af met een scheut witte wijn. Zet het vuur lager en voeg steeds een beetje bouillon toe, al roerend, tot alle bouillon is opgenomen. Na een minuut of twintig kun je gaan proeven of de risotto al gaar is. Pers ondertussen de citroen en rasp de schil. Bak de heek tot hij gaar is en maak ’m fijn. Bak de hazelnoten en maak ook die fijn. Roer nog wat lekkere olijfolie en het citroensap door de risotto en presenteer hem het liefst meteen met de citroenrasp, heek en hazelnoten.

Per portie 165mg Natrium – 252  Kcal – 9g Vet – 3g Vezels – 4g Suiker

Ingrediënten

  • 1 liter water
  • ½ bouillonblokje (kip)
  • 1 flinke hand peterselie
  • saffraan (evt.)
  • zwarte peper
  • 1 ui
  • 200 g risottorijst
  • scheutje witte wijn
  • sap en schil rasp van een citroen
  • 200 g heek (of andere witvis)
  • 50 g hazelnoten

Zelf reageren



Benieuwd naar meer geheimen van een gezond leven?