Eten
2
man banaan

De man en zijn voeding – een tricky combinatie

Waarom zijn de meeste ongezonde dingen toch zo lekker? Het is lastig om je elke dag aan een strak, gezond voedingsschema te houden. Wat heeft het lichaam van een man in elk geval nodig (en is stiekem ook best lekker)?

  1. Bananen geven snelle energie en zijn rijk aan kalium. Kalium is nodig om de zenuwen, hartslag en de bloeddruk te reguleren. De vitamine B6 in bananen is goed voor het zenuwstelsel en eiwitstofwisseling.
  2. Vette vis bevat Omega-3 vetzuren en die zijn goed voor onder meer het hart, de bloedsomloop en het immuunsysteem.
  3. Schaal- en schelpdieren zijn rijk aan zink. Regelmatig oesters eten, is goed voor het herstel van cellen en de kwaliteit van sperma.
  4. Tip voor mannen die zich nóg mannelijker willen voelen: eet meer broccoli! Het groene struikje bevat onder andere diindolymethane dat leidt tot meer testosteron.
  5. Sojamelk en een sojaburger alleen voor vrouwen? Bij mannen is aangetoond dat isoflavonen, stoffen die zijn aangetroffen in sojaproducten, de prostaat beschermen.

Reacties (2)

Super enthousiast over de gepubliceerde artikelen. Jammer dat nergens vermeld staat dat het kookboek te koop is.

Hi Marlies, wat leuk om te lezen dat je zo enthousiast bent over de artikelen. Onder elk recept staat een link naar de website waar je het kookboek kunt bestellen. Hopelijk heb je dat nog niet gedaan, want we willen je graag zo’n mooi kookboek toesturen! Wil je een mailtje sturen naar onvznieuws@onvz.nl met je adresgegevens? Dan zorgen wij ervoor dat het kookboek zo snel mogelijk jouw kant op komt. Alvast veel kookplezier en fijne feestdagen! Groetjes, Marjolein – Gids in Gezondheid.

Zelf reagerenBenieuwd naar meer geheimen van een gezond leven?