Eten
5
Leestijd
3 min.
recept-choctaart

Dokter Kiki’s Chocotaart

Dit is ons succesrecept, en ook nog glutenvrij. De drie eetlepels honing zijn alleen voor de echte zoetekauwen.

Verhit de oven tot 160 0C. Vet een ronde taartvorm van 22 cm doorsnee in met olie en doe een beetje bloem in de bakvorm. Draai en klop zodanig dat alle ingevette randen met bloem bedekt zijn.

Smelt de chocola au bain-marie: zet een schaal met de chocola op een pan met water dat net niet kookt (let op dat het hete water de bodem van de schaal niet raakt) en laat de chocola smelten. Roer de olie erdoor, gevolgd door het water. Doe de eidooiers in een kom, voeg de honing toe en klop tot het een schuimige massa is. Spatel het amandelmeel en de likeur erdoor, en vervolgens de gesmolten chocola. Klop in een vetvrije kom de eiwitten schuimig en doe er steeds kloppend geleidelijk de suiker bij tot het schuim in stijve pieken blijft staan; spatel het door het chocolademengsel. Giet het mengsel in de voorbereide taartvorm en bak het in de oven in 30 minuten gaar. Versier de taart met cacao.

Per portie   33mg Natrium – 279 Kcal – 22g Vet

Ingrediënten

  • 250g pure chocola
  • 1,2dl neutrale olie
  • 2 eetl. water
  • 5 eieren, gesplitst in dooiers en witten
  • 3 eetl. Honing
  • 50g amandelmeel
  • beetje likeur
  • 50g suiker

Reacties (5)

Tip: Ik zou het bakblik niet met bloem invetten wanneer je de taart glutenvrij wilt houden. In bloem zitten gluten.

ik begrijp echt niet wat dit recept op een gezondheidssite doet: chocola, suiker, ‘neutrale olie’ en likeur? oke, glutenvrij, dat is het dan wel, als je tenminste het bakblik niet met bloem bestrooid.

Zo heeft de cardio toch ook wat te doen, toch?

Met bloem? dat is niet gluten vrij vriendelijk toch?

Dat klopt, Sarah. Als je echt coeliakie hebt, raden we je aan om voor een glutenvrij alternatief te kiezen! Groet, Amber

Zelf reageren



Benieuwd naar meer geheimen van een gezond leven?