Eten
Leestijd
4 min.
recept-farrogarnalen

Farro met garnalen, tomaat en pepertjes

Breed inzetbaar, dit eenvoudige en toch ook feestelijke gerecht! Koud als salade, maar warm kan ook, en als bij- of hoofdgerecht.

Kook de farro volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook het halve bouillonblokje mee. Besprenkel de gehalveerde cherrytomaten met het limoensap. Snijd de bleekselderij en de knoflook heel dun en bak ze in een beetje olie. Blus af met de wijn. Giet de farro af en bak hem even mee met het selderijmengsel. Laat het geheel enigszins afkoelen op een schaal. Snijd de basilicum en de peterselie heel fijn en meng die samen met de tomaten door de farro. Bak de garnalen kort samen met de knoflook en de pepertjes. Bestrooi de farro met de tomaatjes en de garnalen. Als je ‘m een tijdje van tevoren maakt kunnen de smaken goed op elkaar inwerken, dat is dan weer een voordeel van het gerecht als koude salade. Wil je het meteen nuttigen, warm, doe dan de peterselie en basilicum er pas op het laatst door!

Per portie 128mg Natrium – 304  Kcal – 2g Vet – 5g Vezels – 2g Suiker

Ingrediënten

  • 300gr farro (of spelt)
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 teentjes knoflook
  • scheutje witte wijn
  • handje basilicum
  • handje peterselie
  • ½ visbouillonblokje
  • sap van een ½ limoen
  • 15 cherrytomaatjes
  • 150gr garnalen
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 verse Spaanse pepertjes (evt.)
  • zwarte peper

Zelf reageren



Benieuwd naar meer geheimen van een gezond leven?