Eten
3
Leestijd
3 min.
recept-gazpacho

Gazpacho

Lyrisch wordt mijn familie als er gazpacho op tafel komt! Komt dat nou door de herinnering aan zuidelijke landen of de heerlijke smaak van de soep? Hoe dan ook, het is zalig, ondanks het ontbreken van een van de meest karakteristieke ingrediënten: het zout. Maar dat heeft in het warme zuiden ook meer functie dan hier!

Ook zo heerlijk gemakkelijk dit! Doe de in stukjes gesneden tomaten, paprika, komkommer ui, en knoflook samen met het water in een blender. De peppadews doe ik in kleine stukjes erdoor voor de bite. Voeg de gerookte paprikapoeder toe, plus een scheutje olie en een scheutje wijnazijn. Laat in de koelkast een tijdje de smaken op elkaar inwerken. In Spanje serveren ze er in hele kleine stukjes gesneden ui, komkommer en paprika bij. En croutons. Of ook heerlijk: even in de koekenpan geroosterde witte amandelen.

Per portie 26mg Natrium – 108 Kcal – 6g Vet – 3g Vezels

Ingrediënten

  • 500g tomaten
  • 1/2 paprika
  • 200cc water
  • 1/2 komkommer
  • 1 grote ui
  • 1 teen knoflook
  • 4 peppadews
  • 1/2 thl paprikapoeder
  • Scheut olie
  • Scheutje wijnazijn
  • (evt) 100g geroosterde amandelen

Reacties (3)

Hallo,
Wat zijn peppadews?

Hoi Cicilia, een peppadew is een zoet-pikante Afrikaanse peper. In de winkel vind je deze vaak bij de groenten in pot of blik. Groet, Amber

handig als je ook erbij zet hoe je het dient te bereiden. Ik ben namelijk geen keukenprinses.

Zelf reageren



Benieuwd naar meer geheimen van een gezond leven?