Eten
Leestijd
2 min.
recept-gefileerdemul

Gefileerde mul

Dit is nu typisch zo’n gerecht waarbij het woord recept enigszins misplaatst is. Zo simpel! Maar o, wat kan dat goed uitkomen op een drukke dag.

Marmelade

Maak eerst de marmelade. Haal het schilletje van de sinaasappel, zo dun mogelijk, liever geen wit erbij dat wordt bitter. Zet de schilletjes op met een beetje water. Als het kookt, giet het water af en herhaal dit. Snijdt de sinaasappel in partjes en daarna de partjes in kleine stukjes. Ook hier liever geen wit. Doe de sinaasappel bij de schilletjes en genoeg water totdat alles onder staat. Voeg 30gr honing toe en laat het een half uurtje pruttelen totdat het meeste water is verdampt.

Mul

Zet de oven op 220. Schik de mulletjes op een ovenplaat. Maak de marmelade aan met een flinke scheut olijfolie en besprenkel de mulletjes ermee. Na een minuut of 20-25 zijn ze klaar!

Per portie 126mg Natrium – 232  Kcal – 11gr Vet – 1gr Vezels – 5gr Suiker

Ingrediënten

Voor de marmelade
  • 1 sinaasappel (biologisch)
  • 30gr honing
Voor de vis
  • een pond gefileerde mul

Zelf reageren



Benieuwd naar meer geheimen van een gezond leven?