Eten
Leestijd
3 min.
recept-gerooktepaprikasoep

Gerookte paprikasoep

Het gerookte paprikapoeder is vrij scherp maar dat geeft juist deze soep een hele gelaagde, gecompliceerde, volle smaak. Samen met de geitenkaas en peterselie een gecompliceerd smakenpalet die het ontbreken van zout doet vergeten!

Verhit de oven tot 220 en rooster de paprika’s met schil en al. Als ze enigszins geblakerd zijn mogen ze eruit. Laat ze in een afgesloten plastic zakje afkoelen. De schil gaat er nu heel gemakkelijk af. Verwijder ook de zaadlijsten. Snijd de ui en het knoflookteentje in stukjes en bak ze in een scheutje rijstolie. Voeg de in schone paprikastukjes toe. Snijd de tomaten in stukjes en laat die ook meebakken. Voeg een halve liter water toe als de tomaten wat beginnen te bruinen en laat het geheel nog zo’n 20 minuten pruttelen. Haal het geheel dan door de staafmixer. Voeg daarna de in stukjes gesneden peppadews en de gerookte paprikapoeder toe. Breng verder op smaak met een handje peterselie, flink veel paprikapoeder en zwarte peper. Laat de geitenkaas vlak voor het opdienen door de soep smelten. Bak de pijnboompitjes kort aan in de koekenpan en serveer ze er apart bij.

Per portie 82mg Natrium – 247 Kcal – 34g vet – 9g Vezels

Ingrediënten

  • 1 Rode ui
  • 2 Rode paprika's
  • 1 Teentje knoflook
  • 5 Tomaten
  • 1/2 liter Water
  • 4 Peppadews
  • Handje peterselie
  • Zwarte peper
  • Paprikapoeder
  • 2 thl Gerookte paprikapoeder
  • 50g Zachte geitenkaas
  • 50g pijnboompitten

Zelf reageren



Benieuwd naar meer geheimen van een gezond leven?