Eten
Leestijd
3 min.
recept-gevuldetomaat

Gevulde tomaten met kikkererwten en verse kruiden

Heerlijk als voorgerecht of onderdeel van een Italiaans buffet. Een ongecompliceerd maar toch verrukkelijk recept!

Verhit de oven tot 200 graden. Snijdt het bovenste deel van de tomaten en een heel klein stukje van het onderste deel van de tomaten zodat ze kunnen blijven staan. Haal de tomaten enigszins leeg, niet alles hoeft eruit, ’t is ook nogal rotwerk, maar het is wel fijn als er wat vulling in kan natuurlijk. Spoel de kikkererwten af en haal ze met het knoflookteentje door de staafmixer. Als het te droog is doe er dan wat olie bij. Voeg de kruiden en de geraspte kaas toe en vul daarna tomaten met het mengsel.

Zet de tomaten in de oven tot ze warm zijn en een kleurtje hebben, ongeveer een half uurtje!

Per portie 73mg Natrium – 59  Kcal – 6gr Vet – 3gr Vezels – 1gr Suiker

Ingrediënten

  • 8 tomaten, middelgroot
  • 100gr kikkererwten (half blikje)
  • 1 teentje knoflook
  • scheutje olijfolie
  • handje peterselie
  • handje basilicum
  • 25gr Parmezaanse kaas

Zelf reageren



Benieuwd naar meer geheimen van een gezond leven?