Heerlijk als voorgerecht of onderdeel van een Italiaans buffet. Een ongecompliceerd maar toch verrukkelijk recept!
Verhit de oven tot 200 graden. Snijdt het bovenste deel van de tomaten en een heel klein stukje van het onderste deel van de tomaten zodat ze kunnen blijven staan. Haal de tomaten enigszins leeg, niet alles hoeft eruit, ’t is ook nogal rotwerk, maar het is wel fijn als er wat vulling in kan natuurlijk. Spoel de kikkererwten af en haal ze met het knoflookteentje door de staafmixer. Als het te droog is doe er dan wat olie bij. Voeg de kruiden en de geraspte kaas toe en vul daarna tomaten met het mengsel.
Zet de tomaten in de oven tot ze warm zijn en een kleurtje hebben, ongeveer een half uurtje!
Per portie 73mg Natrium – 59 Kcal – 6gr Vet – 3gr Vezels – 1gr Suiker
De inhoud van je koelkast zegt iets over de gezondheid van je brein. Bij elke hap en slok vervoer je namelijk 20% van de binnengekregen energie naar je bovenkamer. Maar welk effect heeft voeding op je hersenen?
Onze botten bestaan grotendeels uit calcium (kalk) en eiwitten. Doorlopend ‘ververst’ ons lichaam ze; nieuw materiaal vervangt oud bot. Maar zeker op hogere leeftijd is het belangrijk dat we voldoende stoffen binnenkrijgen die helpen met dat onderhoud. Het risico op botontkalking, osteoporose, neemt met de jaren toe.
Wat moeten we eten om gezond te worden of te blijven? Veel mensen zien door de bomen (lees: adviezen, onderzoeken, producten, diëten en etiketten) het bos niet meer. Volgens voedingsdeskundige Nard Clabbers van TNO maakt ‘gepersonaliseerde voeding’ een einde aan deze voedselverwarring. “Het wordt makkelijker om gezonde keuzes te maken.”