Altijd goed! Gebakken groente met citroen en noten. En groene asperges hoeven niet geschild en smaken trouwens ook echt wel anders dan witte. En: hoe donkerder de groente, hoe gezonder!
♦ Scheutje olie ♦ Sap en rasp van een citroen ♦ 50 g hazelnoten ♦ 350 g groene asperges ♦
Bak ze kort aan op hoog vuur en laat ze daarna gaar worden op een laag vuur met een deksel op de pan. Een minuut of tien. Bak de hazelnoten in een ander pannetje, ze mogen heel blijven maar het is ook lekker om ze even fijn te stampen. Pers de citroen en voeg het sap bij de asperges zodat het even mee kan smoren. Dien de asperges op met de noten en de geraspte citroenschil.
Per portie 4mg Natrium – 151 Kcal – 13g Vet – 3g Vezels
Reacties (1)
H. Hobo
10 mei 2016Asperges niet voor iedereen lekker ik ben er allergies voor zoals ook witlof.