Eten
Leestijd
2 min.

Maak je eigen vegaburger

In een eerder bericht vergeleken we twee vegaburgers uit de supermarkt. In veel vleesvervangers die winkels verkopen zitten echter maar weinig voedingsstoffen en veel zout. Wil je wel een lekkere én gezonde burger, maak ‘m dan zelf! We bieden je een recept dat niet al te lastig is, voor een zo puur mogelijke burger op basis van bonen.

Maak eerst de dipsaus door de yoghurt te kruiden met een beetje (!) zout en peper zo veel als je wilt. Snij de radijzen in partjes en meng ze door de yoghurt. Zet de dipsaus in de koelkast. Laat de kidneybonen uitlekken en spoel ze af. Pureer ze met een staafmixer. Doe de kruiden erdoor en vorm er 8 burgertjes van. Haal ze even door het meel en bak ze op met rijst- of gewone olijfolie.

Leg op elk opengesneden broodje wat sla, twee burgertjes en een flinke dot dipsaus. Eet smakelijk!

Per broodje: 372 kCal – 14 gr eiwit – 4,3 gr verzadigd vet – 5,6 gr enkelvoudig verzadigd vet – 0 gr meervoudig onverzadigd vet – 44 mg cholesterol – 4,5 gr koolhydraten – 4,5 gr suiker – 19,4 gr vezels – 617 mg natrium – 540 mg kalium.

Voor 4 broodjes
  • 4 broodjes (liefst volkoren)
  • 125 g Griekse yoghurt (5%)
  • 10 radijzen
  • een beetje sla
  • 1 blik rode kidneybonen (uitlekgewicht 250 g)
  • zwarte peper
  • zout
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 tl gemalen foelie
  • beetje meel
  • olie

Zelf reageren



Benieuwd naar meer geheimen van een gezond leven?