Eten
Leestijd
3 min.

Notige bloemkool

Bloemkool is een van de meest populaire groenten in Nederland. Het bereiden ervan kan op vele creatieve en lekkere manieren. Rooster de bloemkool bijvoorbeeld eens in de oven! In een mum van tijd heb je een lekker en gezond bijgerecht.

Zet de oven op de grillstand. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Leg die in een met olie ingevette ovenschaal. Maak een pasta van de tahin, de notenpasta (of de fijngestampte noten) en de kurkuma. Voeg wat water toe, zodat de pasta smeuïg wordt. Meng die door de bloemkool.

Zet de schaal met het mengsel onder de grill en houd het verloop goed in de gaten! Het spul moet een kleurtje krijgen, maar mag natuurlijk niet aanbranden. Zodra de bloemkool begint te kleuren, voegt u de cashewnoten toe. Haal een paar minuten later de schaal uit de oven. De bloemkool heeft zo nog een stevige bite.

Per portie: 189 Kcal – 99 mg natrium – 386mg kalium – 96 mg fosfor – 2 gr verzadigd vet – 8 gr enkelvoudig onverzadigd vet – 2 gr meervoudig onverzadigd vet – 4 gr suiker – 6 gr eiwit – 0  mg cholesterol – 4 gr vezels – 34 mg calcium.

Ingrediënten

Voor de pasta
  • 1 el tahin
  • 1 el notenpasta (of handje noten)
  • 1 el kurkuma
  • scheut water
  • 500 gr bloemkool
  • (rijst)olie
  • 50 cashewnoten
  • zwarte peper
  • zout

Zelf reageren



Benieuwd naar meer geheimen van een gezond leven?