Een geweldig mediterraan gerecht. Een van onze toppers, klaar in no time, aards, zilt en luchtig! De mix van fris, zuur
Lastpakjes zijn het, uien. Pel ze en je ogen beginnen te tranen en je handen (en meer dan dat) gaan
Mediterrane ingrediënten vormen de basis voor deze heerlijke dips. Voor op een feestje bijvoorbeeld, of bij een mediterrane maaltijd. En,
Als kind zweer je het nooit meer te eten: granen. Totdat je er als volwassene achter komt dat het heel
Het hazelnootdeeg is ook een prima basis voor andere taarten. De vulling maken we op basis van Griekse yoghurt, ricotta
Vissen, vooral vette zeevissen, zijn supergezond. Zoals de haring, zalm, sardine, makreel en zeeforel. Dat hebben ze te danken aan
Zo zalig, pasta! Nu is het wel zo dat pasta bestaat uit eenvoudige, te snel afbreekbare koolhydraten. Daarom eten wij pasta
Hoe vaak eet je wel niet ‘voor de gezelligheid’, uit beleefdheid, omdat het er lekker uitziet of omdat het nu
Begin de dag gezond en lekker. Een prettige variatie op het thema pap, dat niet iedereen z’n kopje thee is.
Aan bonen wordt niet vaak gedacht als het gaat over gezond en lekker voedsel. Ze geven echter een boost aan
We hebben voor deze kerst gekozen voor een fondue, net zoals vroeger. En wel op basis van een bouillon in
Gelukkig voor een groot deel van het heelal weigerden Luke Skywalker en zijn kameraden over te stappen naar de dark
Met stip op één! Waarlijk een bijzonder praktische salade, snel klaar en heerlijk! Dé manier om verantwoord (kleine porties) te
‘Spelt leidt tot zuiver bloed en geeft een vrolijk gemoed.’ Uit: Physica (1150) van Hildegard van Bingen. Een mix van smaken,
Gezonder leven? Volgens hersenprofessor Victor Lamme begint het bij het brein. Zijn conclusie: overwogen keuzes en goede voornemens werken niet,
Waarom zijn de meeste ongezonde dingen toch zo lekker? Het is lastig om je elke dag aan een strak, gezond
Een Spaans-Italiaanse mix die nog zuidelijker smaakt door de citrusdip. Ricotta, gemaakt van koeien- of schapenmelk, bevat weinig vet en
Wie bewust eet, kan veel gezonder oud worden. Dat is de strekking van De voedselzandloper, een van de bestverkochte boeken over voeding. Deskundige Kris Verburgh beschrijft hierin welke mythes, misverstanden en verkeerde interpretaties over voeding er allemaal zijn.