Eten

hoe snijd je een ui hoe snijd je een ui
Tips
Tips

Huilen en lachen met uien

Lastpakjes zijn het, uien. Pel ze en je ogen beginnen te tranen en je handen (en meer dan dat) gaan

Lees meer
recept-mediterrane-mengsels recept-mediterrane-mengsels
Recepten
Recepten

Mediterrane mengsels

Mediterrane ingrediënten vormen de basis voor deze heerlijke dips. Voor op een feestje bijvoorbeeld, of bij een mediterrane maaltijd. En,

Lees meer
Granen Granen
Tips
Tips

Veelzijdige granen zijn gezond, leuk én lekker

Als kind zweer je het nooit meer te eten: granen. Totdat je er als volwassene achter komt dat het heel

Lees meer
recept-bosbescheese recept-bosbescheese
Recepten
Recepten

Cheesecake ‘echt wel light’

Het hazelnootdeeg is ook een prima basis voor andere taarten. De vulling maken we op basis van Griekse yoghurt, ricotta

Lees meer
verse-vis verse-vis
Tips
Tips

Hoe herken je verse vis? Vier tips

Vissen, vooral vette zeevissen, zijn supergezond. Zoals de haring, zalm, sardine, makreel en zeeforel. Dat hebben ze te danken aan

Lees meer
recept-vierpasta's recept-vierpasta's
Recepten
Recepten

Vier hartstikke simpele pasta’s

Zo zalig, pasta! Nu is het wel zo dat pasta bestaat uit eenvoudige, te snel afbreekbare koolhydraten. Daarom eten wij pasta

Lees meer
mindful-eten mindful-eten
Achtergrond Tips
Achtergrond Tips

Herken je honger en eet mindful

Hoe vaak eet je wel niet ‘voor de gezelligheid’, uit beleefdheid, omdat het er lekker uitziet of omdat het nu

Lees meer
recept-granolamuffins recept-granolamuffins
Recepten
Recepten

Havermuffins & pecangranola

Begin de dag gezond en lekker. Een prettige variatie op het thema pap, dat niet iedereen z’n kopje thee is.

Lees meer
Tips
Tips

‘Bonen zijn goed voor de hersenen’

Aan bonen wordt niet vaak gedacht als het gaat over gezond en lekker voedsel. Ze geven echter een boost aan

Lees meer
kerst-recept kerst-recept
Recepten
Recepten

Zalig Kerstfeest!

We hebben voor deze kerst gekozen voor een fondue, net zoals vroeger. En wel op basis van een bouillon in

Lees meer
spinazie-donkere-groente spinazie-donkere-groente
Tips
Tips

The dark side

Gelukkig voor een groot deel van het heelal weigerden Luke Skywalker en zijn kameraden over te stappen naar de dark

Lees meer
recept-beefsalade recept-beefsalade
Recepten
Recepten

Biefsalade met shiitakes en dragon

Met stip op één! Waarlijk een bijzonder praktische salade, snel klaar en heerlijk! Dé manier om verantwoord (kleine porties) te

Lees meer
recept-speltsalade recept-speltsalade
Recepten
Recepten

Speltsalade met geroosterde paprika’s en peppadews

‘Spelt leidt tot zuiver bloed en geeft een vrolijk gemoed.’ Uit: Physica (1150) van Hildegard van Bingen. Een mix van smaken,

Lees meer
Victor-Lamme-brein Victor-Lamme-brein
Interview Interview
Interview Interview

‘Beloon jezelf als je gezond bezig bent’

Gezonder leven? Volgens hersenprofessor Victor Lamme begint het bij het brein. Zijn conclusie: overwogen keuzes en goede voornemens werken niet,

Lees meer
man banaan man banaan
Tips
Tips

De man en zijn voeding – een tricky combinatie

Waarom zijn de meeste ongezonde dingen toch zo lekker? Het is lastig om je elke dag aan een strak, gezond

Lees meer
recept-ricottagarnaal recept-ricottagarnaal
Recepten
Recepten

Ricotta- garnalenpannenkoekjes met tomaat-citrusdip

Een Spaans-Italiaanse mix die nog zuidelijker smaakt door de citrusdip. Ricotta, gemaakt van koeien- of schapenmelk, bevat weinig vet en

Lees meer
Kris-Verburgh Kris-Verburgh
Interview
Interview
Leestijd 5 min.

‘Voeding is beste geneesmiddel’

Wie bewust eet, kan veel gezonder oud worden. Dat is de strekking van De voedselzandloper, een van de bestverkochte boeken over voeding. Deskundige Kris Verburgh beschrijft hierin welke mythes, misverstanden en verkeerde interpretaties over voeding er allemaal zijn.

Lees meer