Eten
3
Leestijd
3 min.

Quinoa met shiitakes en ui

Een perfect gerecht voor deze tijd van het jaar! Voedzaam, maar toch licht verteerbaar en bovenal: bijzonder lekker. Geleerd van collega Matt Preston: een steranijsje versterkt de vlezige smaak van de ui, perfect bij paddenstoelen. Stukje vlees of vis erbij of desnoods een salade en klaar is uw maaltijd!

Snij de ui in dunne ringen. Bak de ui met de steranijs enigszins aan in de olie en laat hem dan een half uur smoren. Haal de ui uit de pan en bak de in stukjes gesneden knoflook en paddenstoelen bruin. Doe de uien er weer bij.

Los het halve bouillonblokje op in 400 milliliter water. Spoel de quinoa goed schoon en kook die 10 minuten, dan is  hij praktisch droog. Doe de quinoa bij het ui-paddenstoelmengsel en bak het geheel even lekker op. Kruid het met veel zwarte en chilipeper, en voeg tot slot de peterselie toe.

Per portie 271 Kcal – 148mg Natrium – 611mg Kalium – 2gr Verzagdigd vet – 9gr Vet – 5gr Enkelvoudig onverzadigd vet – 2gr Meervoudig onverzadigd vet – 9gr Proteïne –  1gr Choline – 5gr Vezels

Ingrediënten

  • 1 Ui in ringen
  • Steranijs
  • 2 teentjes knoflook
  • Scheutje olie
  • 200gr shiitakes
  • Zwarte peper
  • Chilipeper
  • 200gr quinoa
  • 400ml water
  • Half bouillonblokje
  • Handje peterselie

Reacties (3)

Ik kan niet ontdekken voor hoeveel porties het recept is.
Weet u het?

Jullie weten toch dat door onze quinoahype de aitochtome bevolking in de Andes nu verstoken is van hun volksvoedsel omdat dat allemaal wordt geexporteerd? En dat wat er nog daar blojft onbetaalbaar is geworden voor de autochtonen???!!!!

Heerlijk gerecht! !ga ik vaker doen .hopelijk volgen er meer recepten.

Zelf reageren



Benieuwd naar meer geheimen van een gezond leven?