Eten
recept-ricottagarnaal

Ricotta- garnalenpannenkoekjes met tomaat-citrusdip

Een Spaans-Italiaanse mix die nog zuidelijker smaakt door de citrusdip. Ricotta, gemaakt van koeien- of schapenmelk, bevat weinig vet en zout en is heel goed te gebruiken als basis voor allerlei soorten pannenkoekjes.

voor de tomaat-citrusdip:
♦ rasp en sap van ½ sinaasappel ♦ 150g cherrytomaten ♦ chilipoeder ♦ paprikapoeder ♦ 2 eetl. Honing ♦ 1 theel. aardappelmeel ♦

voor het pannenkoekenbeslag:
♦ 100g garnalen ♦ 2 teentjes knoflook ♦ 1 handje peterselie ♦ 200g ricotta ♦ 1 ei ♦ 40g bloem ♦ peper ♦

Maak de dip ruim van tevoren als je hem koud lekkerder vindt. Kook het sinaasappelsap met de rasp en de fijngesneden tomaten in tien minuten tot een brij in. Breng op smaak met chilipoeder, paprikapoeder en de honing, en bind het geheel met het aardappelmeel vermengd met een eetlepel water. Zeef de dip eventueel en laat hem afkoelen.

Snijd de garnalen, de knoflook en de peterselie heel fijn en meng ze met de rest van de ingrediënten voor het beslag. Verhit een scheutje rijstolie in een kleine koekenpan en vorm met een lepel en een vork 8 pannenkoekjes; bak ze aan beide kanten gaar en goudbruin.

Dien ze warm op, met daarbij de al dan niet koude citrusdip.

Per portie: 105mg Natrium – 207 Kcal – 10g Vet

Dit recept is samengesteld door de zussen Jansen. Annemieke is cardioloog en Janine is grafisch ontwerper, foodfotograaf en kok.
Op dit platform zullen zij verschillende recepten en tips met jullie delen. Maar ook in hun kookboek ‘Hartstikke lekker’ laten zij zien welke ongezonde ingrediënten in gerechten gemakkelijk te vervangen zijn.
Benieuwd naar hun boek vol eenvoudige, gezonde en vooral lekkere recepten die een laag zout- en suikergehalte hebben? Lees meer

Zelf reageren



Benieuwd naar meer geheimen van een gezond leven?