Eten
2
Leestijd
4 min.
recept-smaakmakersvleesvis

Smaakmakers voor vlees of vis

Heerlijk bij alle soorten vlees, vis en natuurlijk ook bij groente. Maar een waar feestmaal krijg je als je de mengsels gebruikt bij een vis- en/of vleesfondue op basis van bouillon!

 

Provençaalse aillade

Bak een flinke hand walnoten kort aan en stamp ze daarna in de vijzel met een of twee tenen knoflook en 1,5 dl olijfolie tot puree.

Siciliaanse salmoriglio

Meng de rasp van een citroen met een handje fijngesneden peterselie, een handje verse oregano en een of twee tenen knoflook. Wrijf alles in een vijzel met een scheut olie tot een saus.

Catalaanse picada

Rooster een snee wit casinobrood en prak hem tot grof kruim. Bak dit in olijfolie met een handje amandelen en evenveel hazelnoten. Stamp dit alles in een vijzel met een flinke scheut olijfolie en een of twee tenen knoflook tot een dikke saus.

Mierikswortelsaus

Roer 30 g geraspte mierikswortelpasta door 100 gram Griekse 0%-yoghurt of door 100 gram ricotta. Meng er zwarte peper door en laat het een tijdje intrekken.

Mosterd-koriandersaus

Roer een handje fijngesneden koriander door drie eetlepels lekkere mosterd. Laat het een tijdje intrekken. Maak het smeuïger met wat olijfolie.

Reacties (2)

Heel fijne en leuke Tips omtrent
die ” Smaakmakers “, wij gaan ze opslaan !!

Met dank !

Het lijkt me heerlijk en niet te moeilijk. Farro ken ik niet maar het gerechtje ziet er goed uit en lijkt me lekker. Ik ga zeker hier iets van proberen.

Zelf reageren



Benieuwd naar meer geheimen van een gezond leven?