Eten
Leestijd
3 min.
recept-tartetatin

Tarte Tatin met pruim en appel

Een heerlijk toetje. Er is amper suiker aan toegevoegd, maar hier gaan de fruitsuikers een rol spelen. De liefhebbers van zoet strooien er nog maar wat poedersuiker op!

Verwarm de oven tot 2000C. Maak eerst het supergemakkelijke deeg! Gooi alle ingrediënten bij elkaar, even lekker kneden en laat het een half uurtje tot rust komen in de koelkast. Snijd ondertussen het fruit in plakjes. Maak een scheutje olie warm in de pan en los er 2 eetlepels honing in op. Doe het fruit erbij en laat het in een minuut of 20 karamelliseren op een laag vuur. Heb je geen tarte-Tatinvorm, pak dan een gewone taartvorm met een vaste bodem (dus geen springvorm), anders loopt al de gekaramelliseerde vloeistof eruit! Schik het fruit in de vorm. Rol het deeg uit (op een stukje huishoudfolie) tot een ronde lap die je over het fruit drapeert, ook goed langs de zijkanten en een beetje onder het fruit. Zet de vorm in de oven en draai na 10 minuten de temperatuur terug naar 160 0C; 20 minuten later is de taart klaar.

Per portie 3mg Natrium – 313 Kcal – 8g vet – 9g Vezels – 17g Suiker

Ingrediënten

  • 160g bloem
  • 60g magere yoghurt
  • 30ml olijfolie
  • scheutje water
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 500g fruit (bijvoorbeeld 1 appel en 6 pruimen)
  • 2 eetl. honing
  • tarte-Tatinvorm of gewone taartvorm van circa 17 cm

Zelf reageren



Benieuwd naar meer geheimen van een gezond leven?