Eten
Leestijd
3 min.
recept-vispotjesmetmozzarella

Vispotje met mozzarella

Ooit aten we iets dergelijks in Frankrijk. Daardoor blijft dit voor ons eeuwig naar de zon smaken. Erg lekker als voorgerecht (met brood), complete maaltijd (met een salade erbij), of als basis voor een vissoep. Kortom: een multifunctioneel mediterraan recept waar je naar eigen keuze mee kunt variëren!

Zet de oven op de grillstand. Snijd de stengel bleekselderij, de ui en de winterpeen fijn. Bak dit alles samen aan in een beetje olie. Blus het af met de witte wijn. Snijd de tomaten en doe ze bij het mengsel. Bak dit lekker door tot de tomaten zacht zijn geworden. Doe het water en het halve bouillonblokje erbij. Kook de kabeljauw mee totdat hij na een minuutje of 10 gaar is, en vis ’m eruit. Na een half uurtje pruttelen haal je het geheel door de staafmixer. Snijd de knoflook. Bak de garnalen kort aan met de knoflook en doe de bloem erdoor. Bind het met een paar eetlepels van het vismengsel en een beetje water, en voeg het bij elkaar. Laat het even doorkoken. Verdeel het over vier ovenvaste schaaltjes, rasp er een beetje Parmezaanse overheen en bedek ze met stukjes mozzarella. Zet de potjes onder de grill totdat de mozzarella gesmolten is.

Per portie 252mg Natrium – 220  Kcal – 6g Vet – 3g Vezels – 6g Suiker

Ingrediënten

  • 1 stengel bleekselderij
  • ½ winterpeen
  • 1 ui
  • scheutje witte wijn (evt.)
  • ½ visbouillonblokje
  • 250cl water
  • 5 tomaten
  • 6 grote garnalen, gehalveerd
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels bloem
  • 200gr kabeljauw
  • Parmezaanse kaas
  • 1 bol mozzarella

Zelf reageren



Benieuwd naar meer geheimen van een gezond leven?