Eten
Leestijd
3 min.
recept-waterkerssalade

Waterkerssalade met marmelade-dressing

In waterkers zit omega-3 en daar zijn wij dol op. Nu is waterkers heerlijk als je ervan houdt, maar dat zal niet iedereen beamen en daarom hebben we deze combinatie bedacht, met een soort van marmelade-dressing.

Maak eerst de marmelade. Haal het schilletje van de sinaasappel, zo dun mogelijk, liever geen wit erbij want dat wordt bitter. Zet de schilletjes op met een beetje water. Als het kookt, giet het water af en herhaal dit. Snij de sinaasappel in partjes en daarna de partjes in kleine stukjes. Ook hier liever geen wit. Doe de sinaasappel bij de schilletjes en voeg genoeg water toe, totdat alles onder staat. Voeg 30 g honing toe en laat het een half uurtje pruttelen totdat het meeste water is verdampt.

Schik de waterkers op een bord. Snijd de venkel in zo dun mogelijke plakjes en leg zie op de waterkers. Bak de kalkoenfilets aan in wat olie en voeg twee eetlepels van de marmelade toe. Laat ze gaar worden in een minuut of tien met een deksel op de pan. Bak de pistachenoten even in een koekepan en doe ze ook op de salade. Snijd of scheur de kalkoen in stukjes en die mogen er ook op. Maak de dressing van 2 of 3 eetlepels marmelade met wat olijfolie en zwarte peper en maak de salade ermee af!

Per portie 53mg Natrium – 150 Kcal – 11gr Vet – 3gr Vezels – 6gr Suiker

Ingrediënten

Voor de salade
  • 150gr venkel (een kleine venkel)
  • 75gr waterkers
  • 200gr kalkoenfilet
  • 40gr pistachenoten
  • Zwarte peper
  • Olie
Voor de marmelade
  • 1 sinaasappel (biologisch)
  • 30gr honing

Zelf reageren



Benieuwd naar meer geheimen van een gezond leven?