Ontspannen

Interview
Interview

Stoppen met piekeren? Ga schilderen!

Het maken van kunst vermindert stress, blijkt uit onderzoek. Een bevinding die de 56-jarige Wilma niet verbaast. Mede door te schilderen overwon zij haar burn-out.

Leestijd
Tips
Tips

Deze films móet je zien in oktober

De temperaturen dalen, de files worden langer, het is sneller donker. Dus na een lange dag werken is het heel belangrijk om te ontspannen. Bijvoorbeeld in de bioscoop, of op de bank. Bij welke films en series gaat dat zeker lukken deze maand?

Leestijd 6 min.
Interview
Interview

Wat is het geheim van een gelukkige dertiger?

‘Is dit alles’. In de jaren ‘80 zong de band Doe Maar al over het dertigersdilemma. Alleen had het toen nog geen naam. En is de keuzestress voor begin dertigers alleen maar erger geworden. Maar hoe ga je er als dertiger mee om en hoe word je écht gelukkig?

Leestijd 5 min.
Tips
Tips

Stedentrip in eigen land? Aan deze steden heb je waarschijnlijk nog niet gedacht

Voor een gezellige en ontspannen stedentrip hoef je niet ver van huis. Wij selecteerden 5 steden in Nederland waar je misschien niet snel aan denkt, maar die zeker stedentrip-waardig zijn. Laat je inspireren en ontdek deze hidden gems.

Leestijd 6 min.
Tips
Tips

Deze films móet je zien in augustus

De zomer is traditioneel de drukste periode in de Nederlandse bioscopen. De kinderen hebben vakantie, de ouders zoeken ontspanning... bij welke films gaat dat zeker lukken deze maand?

Leestijd 6 min.
Interview
Interview

Goed voor een gezonde geest: lachtherapie

Het voelt in eerste instantie misschien een beetje gek: keihard om je problemen lachen. Maar het werkt, volgens lachtherapeut Saskia van Velzen. Lachen is volgens haar enorm belangrijk en een instrument om je gelukkig, gezond en vrij te voelen.

Leestijd 3 min.
Interview
Interview

Zo stil in mij

Tien dagen lang mediteren in absolute stilte. Wat doet dat met je? Bram – leek in mediteren – deed een stilteretraite in Japan. ​“Het was vreselijk moeilijk, maar waanzinnig waardevol.”

Leestijd 5 min.
Tips
Tips

Maak je niet druk-druk-druk! Slow down is de trend van 2018

Druk zijn is uit, onthaasten is in. De ‘slow living’ trend die een paar jaar geleden begon, zet dit jaar stevig door. Heb jij al eens gehoord van Forest Bathing?

Leestijd 5 min.
Interview
Interview

Bijzonder ontspannen(d)

De één leest een boek, de ander gaat een rondje hardlopen. Maar dat er méér manieren zijn om je kop even leeg te maken, bewijzen deze twee drukke dertigers. Zij houden er een bijzondere manier van ontspannen op na.

Leestijd 6 min.
Tips
Tips

Attack de text-neck! Zo voorkom je nek- en schouderklachten

Lees jij dit bericht in de Quasimodo-houding; met je hoofd gebogen, schouders naar voren en een licht gebogen rug? Grote kans dat je weleens last hebt van een text-neck. Vijf tips om klachten te voorkomen.

Leestijd 6 min.
Interview
Interview

Gelukkiger zonder

Het aantal jonge vrouwen dat geen kinderen wil, stijgt ieder jaar. Ook Anneloes, Lisan en Karlijn hebben niet de wens ooit moeder te worden. “Van dit leven krijg ík veel terug”.

Leestijd 5 min.
Tips
Tips

Sint Petersburg: 7 redenen

Rusland staat niet hoog op de lijstjes met populaire vakantiebestemmingen. Toch zou iedere toerist eenmaal in het majestueuze Sint-Petersburg zijn geweest, de modernste stad van het land die honderden eeuwen cultuur én een Nederlandse link herbergt. Zeven redenen om toch een keer de trip te gaan plannen.

Leestijd 5 min.
Interview Interview
Interview Interview

“Beachbiken is veel meer dan stom rechtdoor fietsen”

Je moet het strand kunnen lezen, tegen een beetje wind kunnen en vooral lekker kunnen doortrappen. Kay Pronk (22) heeft een passie voor beachbiken.

Leestijd 4 min.
Interview
Interview

“Bobby steunde me zelfs tijdens mijn weeën”

Het is niet alleen gezellig, een hond of kat in huis, huisdieren zijn ook een bewezen remedie tegen stress, pijn en eenzaamheid. Daar kunnen Dennis, Isah en Kathryn over meepraten. “Ze voelt het als ik verdrietig ben.”

Leestijd 5 min.
Tips
Tips

Lissabon: 10 dingen die je nog niet wist

Lissabon is een paradijs dat steeds meer toeristen weten te vinden. Verscholen in een uithoek van Zuid-Europa biedt de Portugese hoofdstad alles wat je in de zomer zoekt: zon, terrasjes, cultuur en aardige mensen. Tien dingen die je nog niet wist over deze parel aan de Atlantische Oceaan.

Leestijd 5 min.
Achtergrond Tips
Achtergrond Tips

Zo ga je stress te lijf

Een beetje stress zorgt dat je presteert. Denk aan die deadline of dat sprintje naar de trein. Maar langdurige stress doet meer kwaad dan goed. Hart- en vaatziekten, depressie en angststoornissen liggen dan op de loer.

Leestijd 5 min.
beter functioneren ga mediteren beter functioneren ga mediteren
Tips
Tips

12 tips tegen stress

Veel van de tips tegen stress kennen we als tips voor een gezond leven. Toch zijn er nog een paar extra adviezen:    

Leestijd 3 min.
Interview
Interview

“Alles mag er zijn, ook dat wat niet zo leuk is”

Alexander den Heijer is Motivational Speaker en geeft lezingen bij grote bedrijven. Dat hij dit werk nu zo goed kan doen, heeft hij mede te danken aan de depressie die hij heeft gehad.

Leestijd
Interview
Interview

Bezinning in het bos: zo werkt een natuurretraite

Hoewel steeds meer mensen niet verder komen dan de urban jungle in hun eigen woonkamer, bewijzen talloze onderzoeken het telkens weer: een regelmatig bezoek aan de natuur maakt gezonder en gelukkiger. Het kan zélfs helpen dichter bij jezelf te komen. “Het is de ultieme manier van bezinning.”

Leestijd 6 min.
Tips
Tips

Pré-vakantiestress? Zo ga je relaxed op weg

Ik ga op vakantie en ik neem mee… een boel stress en een hoofd op ontploffen? Zonde! Vier tips om pré-vakantiestress te vermijden en te genieten vanaf dag één.

Leestijd 5
Tips
Tips

Miami: 5 plekken die je in elk geval niet mag missen

Na New York en de westkust is Miami een van de populairste bestemmingen in de VS, en met recht. De bekendste stad van de 'sunshine state' is net zo adembenemend als alle series en films die er werden gedraaid doen vermoeden. Welke vijf plekken mag je in elk geval niet missen tijdens een bezoek?

Leestijd 5 min.
Tips
Tips

In je uppie met vakantie? Zo wordt het zéker leuk

Je kunt zelf je bestemming bepalen, elke dag lekker je eigen ding doen en (je) hoeft met helemaal niemand rekening te houden; alleen reizen is populairder dan ooit. Zin in? Met deze tips maak je er een gegarandeerd succes van.

Leestijd
Tips
Tips

Kan totale afzondering een mens gelukkiger maken?

Er zijn veel voorbeelden van mensen die zich even afzonderen van de wereld om zich weer op te laden voor het dagelijkse leven. Denk aan vakantie, een weekendje weg of gewoonweg een avondje thuis.

Leestijd 4 min.
Achtergrond
Achtergrond

Verwen je lichaam en geest met een saunabezoek

Heb je gedurende de koude en natte dagen last van stramme botten en gewrichten, en krijg je de kou maar niet uit je vingers? Misschien kan een saunabezoek je helpen!

Leestijd 5 min.
moestuin moestuin
Tips
Tips

Dop je eigen boontjes, maak een moestuin!

De lente is voor veel mensen hét moment om meer te gaan bewegen en gezonder te gaan eten. Wil je efficiënt te werk gaan? Combineer de twee goede voornemens in één activiteit: begin je eigen moestuin! (… óók op drie hoog!)

Leestijd 5 min.
Leven in het nu Leven in het nu
Tips
Tips

The Power of Now: 8 manieren om meer te genieten van het nu

Het klinkt een stuk gemakkelijker dan het is: ‘in het nu leven’. Maar hoe vaak geniet jij écht van het moment, zonder met gisteren of morgen bezig te zijn? Met deze simpele tips lukt het je om meer innerlijke rust te vinden, door vaker te genieten van het nu.

Leestijd
Friedrichsbad Friedrichsbad
Tips
Tips

Take a break: de vijf mooiste spa’s van Europa

Toe aan wat me-time of een ontspannende behandeling? Laat je inspireren door vijf van de mooiste spa's van Europa.

Leestijd 5 min.
Tips
Tips

Écht ontspannen? Ga op retreat!

Soms is het nodig om een stapje terug te doen. Een retreat, wat letterlijk ‘terugtrekken’ betekent, is dé manier om dat te doen. Claartje Schröder, food blogger en oprichter van Foodness.nl, ging een week op yoga & food retreat in the middle of nowhere van Italië en deelt haar bevindingen.

Leestijd 4 min.
High line New York High line New York
Tips
Tips

New York: 6 minder voor de hand liggende tips!

Weinig steden zijn zo energiek als New York: je komt altijd wel een bijzonder gebouw, een spannende expositie of een nieuwe attractie tegen. Toch kan het veel tijd schelen om van tevoren al enigszins uit te zoeken wat je écht graag wilt zien. Zes minder voor de hand liggende hoogtepunten in The Big Apple.

Leestijd 5 min.
Tips
Tips

Hoe win ik een Oscar in zes stappen?

Ruim zesduizend leden van de Academy, de organisatie die de beeldjes toekent, wijzen in 25 categorieën de beste film van het jaar aan. Wie wint is niet bekend, maar toch zit er een patroon in de voorkeur van de stemmers. Een spoedcursus: hoe win ik een Oscar in zes stappen?

Leestijd 5 min.