Ontspannen

Tips
Tips
Leestijd 4 min.

Alleen per trein kom je écht op de mooiste plekken van Europa

Reizen per trein wint aan populariteit; volgend jaar wordt zelfs een internationale verbinding van Amsterdam naar Wenen in gebruik genomen. Tot die tijd zijn er echter tientallen andere prachtige plekken in Europa per spoor bereikbaar. Wat zijn de meest interessante of onverwachte bestemmingen voor een ontspannen treinreis?

Lees meer
Achtergrond Tips
Achtergrond Tips
Leestijd 5 min.

Bingewatchen: zo werkt dat dus

We zijn dol op Netflix en we bingen ‘s avonds wat af. Maar wat maakt eigenlijk dat we ons helemaal kunnen inleven in een serie of docu en zo blijven hangen? Wij leggen je het principe van bingen uit en geven je meteen 10 kijktips voor de kerst(vakantie). 

Lees meer
Interview
Interview
Leestijd 4 min.

The Christmas Show

Carlo Boszhard speelt dit jaar weer een belangrijke rol in The Christmas Show, de uitzinnige bewerking van het sprookje van Assepoester. Voor het tweede jaar was hij ook mede verantwoordelijk voor het scenario van spektakelshow in de Ziggo Dome.

Lees meer
Achtergrond
Achtergrond
Leestijd 4 min.

Alles over beter slapen

Slaap is net zo belangrijk voor je gezondheid als gezonde voeding en voldoende beweging. Een derde van je leven besteed je immers aan slapen. Alleen is een goede nachtrust niet zo makkelijk als het lijkt.

Lees meer
Tips
Tips
Leestijd 5 min.

Deze films móet je zien in december

Het wordt koud, het is nat, Sinterklaas en de kerstdagen staan voor de deur. Het is de periode bij uitstek om lekker binnen te blijven, en in een bioscoopstoel (of op de bank) dicht tegen elkaar aan te kruipen en te genieten van de allerbeste nieuwe films (of series). Welke prachttitels mag je deze maand zéker niet missen?

Lees meer
Interview
Interview
Leestijd 3 min.

Creatieve therapie helpt emoties en ervaringen te verwerken

Emoties of ervaringen verwerken door middel van beelden en symbolen als communicatiemiddel: kunstzinnig coach Marianne weet als geen ander haar cliënten te inspireren en zich sterker te laten verbinden met zichzelf. ‘Door Marianne heb ik vrede met het verleden en weet ik hoe ik verder moet.’

Lees meer
Interview
Interview
Leestijd 3 min.

‘Diana Ross laat het moeilijkste lied doodeenvoudig klinken’

Zangeres Giovanca gaat dit najaar op tournee met een hommagevoorstelling rond haar grote heldin Diana Ross. Zij wil haar publiek enthousiasmeren met de liedjes, maar ook vooral met anekdotes en bespiegelingen over het leven van het 75-jarige icoon. “Ze was een powervrouw in de tijd dat empowerment van vrouwen nog niet op de agenda stond.”

Lees meer
wakker worden wakker worden
Tips
Tips
Leestijd 2 min.

Slim wakker worden belangrijk in donkere herfstmaanden

Het kost veel mensen in de donkere herfstmaanden meer moeite om op te staan dan in de lente en zomer. Dat bed is wel erg warm, en buiten is het koud en guur. Wat zijn handige tips om toch op tijd bed én deur uit te komen?

Lees meer
Achtergrond
Achtergrond
Leestijd 3 min.

Dag van de Stilte: vind je innerlijke rust

Meditatie, yoga, retraites: we hebben steeds meer behoefte aan stilte. Om onze ervaringen te verwerken, te reflecteren op wat we hebben meegemaakt. Of te luisteren naar de drukte in ons hoofd. Ken jij de Dag van de Stilte al?

Lees meer
Interview
Interview
Leestijd 3 min.

‘Pierre Bokma is Marlon Brando van de lage landen’

De Belgische acteur Kevin Janssens twijfelde niet over de opmerkelijke rol van naakte klusjesman in de existentiële absurdistische komedie De Patrick. Het leverde hem veel lof én prijzen in het buitenland op. “Het bloot is slechts het kostuum voor de personages.”

Lees meer
Interview
Interview
Leestijd 4 min.

‘Downton Abbey leert publiek onbewust nieuwe dingen over die tijd’

De Amerikaanse regisseur Michael Engler stond mede aan de wieg van grote hits als Sex and the City en Six Feet Under. Nu maakt Engler met Downton Abbey, een andere succesvolle serie waar hij lange tijd aan werkte, de overstap naar het witte doek. “Een regisseur mag starstruck zijn, maar moet dat nóóit laten merken.”

Lees meer
Tips
Tips
Leestijd 4 min.

Deze films móet je zien dit najaar

Het wordt weer guur, de temperatuur daalt. Regen striemt tegen de ramen, de files nemen toe. Zeker in de herfst is de bioscoop een ideale plek om warm te worden en weg te vluchten naar verre werelden en exotische avonturen. Welke mooie titels mag je dit najaar zéker niet missen?

Lees meer
Achtergrond
Achtergrond
Leestijd 4

Verwen je lichaam en geest met een saunabezoek

Heb je gedurende de koude en natte dagen last van stramme botten en gewrichten, en krijg je de kou maar niet uit je vingers? Misschien kan een saunabezoek je helpen!

Lees meer
Tips
Tips
Leestijd 4 min.

Key West: hoogtepunten van dit paradijs op aarde

Key West, op nog geen 50 kilometer van Cuba, is een stukje paradijs op aarde. De mensen zijn aardig, het eten is voortreffelijk, het weer is (bijna) altijd goed en vliegtickets zijn - zeker in het vroege voorjaar - uitstekend te betalen. Wat zijn de hoogtepunten die je zeker niet mag missen als je deze idyllische uithoek van de VS bezoekt?

Lees meer
Interview
Interview
Leestijd 4 min.

Één van de Nederlandse successtory’s in Amerika

Ruim dertig jaar geleden vertrok Pieter Jan Brugge naar Los Angeles om als producent zijn geluk te beproeven. Hij maakte zo'n twintig films met de grootste sterren en regisseurs, waaronder Michael Mann. Brugge opent eind augustus een retrospectief dat filminstituut Eye in Amsterdam dit najaar wijdt aan de man achter meesterwerken als Heat en The Insider. “Ik heb mij in Hollywood weten te redden door mijn nuchtere Hollandse inborst.”

Lees meer
Interview
Interview
Leestijd 4 min.

Famke Louise over haar acteerdebuut

Megahits met Op Me Monnie en Vroom, een eigen documentaireserie, miljoenen streams én haar officiële filmdebuut in de korte film Hitte: dit was zonder enige twijfel het jaar van Famke Louise. Het 20-jarige fenomeen uit Almere verovert Nederland en blijft – ook tijdens interviews – heerlijk ondoorgrondelijk. “Ik krijg veel energie van gewoon doen waar ik zin in heb.”

Lees meer
Interview
Interview
Leestijd 3 min.

Seth Gilliam over zijn rol in The Walking Dead

Acteur Seth Gilliam speelt al zes jaar lang de rol van Father Gabriel Stokes in hitserie The Walking Dead. In seizoen negen openden de makers een nieuw hoofdstuk in de langlopende zombiesage. “Het is een luxe om zo lang zo'n uitdagende rol te mogen spelen.”

Lees meer
Tips
Tips
Leestijd 4 min.

Deze films móet je zien in de zomer

Hittegolven en hoosbuien lossen elkaar af de komende zomer; in beide gevallen is de bioscoop in de zomerperiode een ideale plek om te schuilen. Welke mooie titels mag je deze maand zéker niet missen?  

Lees meer
Leestijd 5 min.

De mooiste Nederlandse campings midden in de natuur

Of je nu kort of lang weggaat: campingtrips zijn voor buitenmensen ware slaapfeestjes! Maar waar moet je zijn als je in Nederland onder de sterren wil slapen? Wij presenteren de mooiste kampeerspots van eigen bodem. Disclaimer: (lang) niet uitputtend!

Lees meer
Tips
Tips
Leestijd 3 min.

Op reis naar China? Hier moet je rekening mee houden!

De interesse in Azië als vakantiebestemming in het algemeen, en China in het bijzonder, neemt ondanks de flinke vliegreis steeds verder toe. Vooral grote steden, zoals Shanghai en Hongkong, trekken meer en meer Nederlanders die een week willen proeven van een andere cultuur. Hier een aantal praktische tips voor iedereen die een trip naar China plant.

Lees meer
Tips
Tips
Leestijd 4 min.

Deze musicals móet je zien deze zomer

De tijd dat musicals gezien werden als een inferieure nichecultuur, ligt gelukkig ver achter ons. Sterker nog: er zijn zelden zoveel geweldige voorstellingen in het genre te vinden geweest als op dit moment. Welke producties mag je de komende maanden zéker niet missen?

Lees meer
Tips
Tips
Leestijd 4 min.

New York: de zeven nieuwe ontdekkingen van deze zomer

New York is de stad die nooit slaapt - én die altijd verandert. Elke dag is er wel een nieuwe expositie, een nieuw gebouw of een nieuwe event dat om aandacht schreeuwt en dat je moet hebben ervaren, gezien of gehoord om mee te kunnen praten. Dit zijn de zeven nieuwe ontdekkingen van deze zomer.

Lees meer
Interview
Interview
Leestijd 4 min.

Will Smith over zijn rol in Aladdin

Naarmate Will Smith ouder wordt, is hij selectiever in de rollen die hij kiest. Het aanbod om de Genie in de live action-versie van animatieklassieker Aladdin te spelen kon hij niet aan zich voorbij laten gaan - al was de 50-jarige superster doodsbang om in de voetsporen van komiek Robin Williams te treden. “Ik sta mijzelf eindelijk toe om te genieten als ik op de set sta.”

Lees meer
Tips
Tips
Leestijd 4 min.

Deze films móet je zien in mei

In mei trapt Hollywood officieel het grote zomerseizoen af, en dat is te merken in de bioscopen! Welke mooie titels mag je deze maand zéker niet missen?  

Lees meer
Tips
Tips
Leestijd 3 min.

Waarom iedereen een digitale lenteschoonmaak zou moeten doen

Apps die je eigenlijk nooit gebruikt, tig onvoltooide updates, irritante nieuwsbrieven, een onoverzichtelijk hoofdmenu en een uitpuilend fotoalbum; voldoet jouw telefoon aan twee of meer van deze criteria? Dan is het hoog tijd voor een digitale lenteschoonmaak.

Lees meer
Tips
Tips
Leestijd 3 min.

Deze films móet je zien in april

Zelfs als de dagen weer langer worden en de middagen zonniger, is het fijn om af en toe de bioscopen in te duiken (of lekker op de bank te ploffen om een goede serie te bingen). Welke mooie titels mag je deze maand zéker niet missen?

Lees meer
Interview
Interview
Leestijd 1 min.

Een tiny house betekent minder spullen en meer vrijheid

Sanne (33) ruilde zijn appartement in voor een tiny house dat hij helemaal zelf bouwde. Op een bijzondere locatie aan het Erasmusveld in Den Haag Zuidwest. Een ecologische leefomgeving voor mens, plant en dier. Hier vind je een permacultuurtuin, een composthoop en zonne-energie. En natuurlijk een aantal tiny houses, waaronder dat van Sanne. 

Lees meer
Interview
Interview
Leestijd 5 min.

Golden Globe-winnares Sarah Paulson over haar nieuwe film Glass

Haar rol in The People vs OJ Simpson betekende een ommekeer in het leven van de Amerikaanse actrice Sarah Paulson. Inmiddels is Paulson een van de meest gevraagde sterren van Hollywood; ze schitterde recent in Netflix-hit Bird Box en is nu in de bioscopen te zien in de thriller Glass.

Lees meer
Tips
Tips
Leestijd 3 min.

Deze films móet je zien in januari

Goede voornemens die maar een paar dagen standhouden, dry January, Blue Monday... er zijn genoeg redenen voor behoefte aan afleiding in de eerste weken van het nieuwe jaar. De bioscoop biedt áltijd uitkomst! Welke titels mag je aan het begin van 2019 zeker niet missen?

Lees meer
Tips
Tips

Deze films móet je zien in de kerstvakantie

De kerstboom staat, Mariah Carey klinkt op de radio, de kinderen hebben vakantie, of misschien jijzelf ook. Wat ga je tussen al die uitzinnige familiediners rond 25 december doen? Films kijken natuurlijk! Welke titels mag je aan het eind van het jaar zeker niet missen?

Lees meer