Ontspannen
7
luisterlijstjes

4x lekkere luisterlijstjes voor op het werk 

Muziek op de werkvloer werkt. Het motiveert, verhoogt de creativiteit en zorgt voor een betere sfeer op kantoor. Daarom: vier playlists waarmee je alles uit je werkdag haalt.

Dr. Anneli Haake is expert op het gebied van muziek op de werkvloer en deed twee jaar geleden onderzoek onder honderden kantoren wereldwijd. Een van haar conclusies: muziek geeft verlichting tegen stress en verbetert het concentratievermogen. Muziekstreamingdienst Spotify stelde in samenwerking met haar een playlist samen met nummers voor elk werkmoment. Zo zorgt We Can’t Stop van Miley Cyrus voor meer motivatie en kun je je beter concentreren met Drunk in Love van Beyoncé op de achtergrond. Maar wie luistert er nou de hele dag naar hetzelfde nummer? Juist. Daarom selecteerden we speciaal voor jou vier lekkere luisterlijstjes voor elk moment op kantoor.

#1 Voor meer motivatie – ’n Goede Bui
Volgens Haake krijg je meer motivatie van muziek waar je blij van wordt, een nummer met een lekker ritme en een goede beat bijvoorbeeld. Met de afspeellijst ’n Goede Bui van Spotify zit je altijd goed. Want wie wordt er nou niet blij van nummers als Ain’t Got Far to Go van Jess Glynne, Here I Am van Tom Odell en Kite Like Girl van Gavin DeGraw. Zet je dit lijstje op, dan kun je er weer tegenaan!

#2 Voor minder rumoer – Ultimate Indie
Wil je jezelf even afsluiten van collega’s die met elkaar aan het praten zijn? Dan adviseert Haake muziek waarin verschillende instrumenten te horen zijn en een constante beat wordt aangehouden. Het genre indierock past hier goed bij. Zet je de afspeellijst Ultimate Indie op dan geniet je in alle rust van relaxte nummers als On Hold van The xx, Painting (Masterpiece) van Lewis Del Mar en het fijne nummer California van The Lagoons.

#3 Voor meer concentratie – Workday Lounge
Heb je moeite om je te focussen, dan is het volgens Haake slim om nummers op te zetten die je goed kent zodat je niet afgeleid wordt. Instrumentale muziek helpt ook, dan word je niet afgeleid door tekst. Zet je Workday Lounge op, dan word je verwend met nummers waar instrumenten de boventoon voeren. Van Lost in Thought van Jon Hopkins, de chill-out versie van Chandelier van Bonfire City tot aan Fight Song van Safari.

#4 Voor een oppeppertje – Poppepper
Hard werken mag beloond worden, dus zet je favoriete track drie minuten lang lekker hard op. Sta op uit je bureaustoel en waag een dansje zodat je lichaam endorfine aanmaakt. Een heerlijk anti-stress stofje! Met de lijst Poppepper ga je los op swingende nummers als Too Good van Drake en Rihanna, Lay It All On Me van Rudimental en Ed Sheeran en het populaire Cheap Thrills van Sia.

Luister je liever samen dan alleen naar muziek? Maak dan met je collega’s een gezamenlijke Spotify-playlist aan. Iedereen levert een bijdrage met een eigen ‘guilty pleasure’, zo heb je een complete lijst met nummers waar voor iedereen wel een gepast nummer bij zit. Of je nu op zoek bent naar meer concentratie, motivatie óf een betere sfeer op kantoor.

Bronnen: Dutchcowboys.nl, Libelle.nl, Spotify

Reacties (7)

Ja, dat is zo!
ik heb jaren voor een klas gestaan en tijdens de kleuter pauze draaide ik altijd licht klassieke muziek. De kinderen werden daar rustig van en ze luisteren echt. Ook tijdens de schrijflessen in groep 4 draaide ik deze muziek. Trouwens ook een leuke manier om kinderen kennis te laten maken met klassieke muziek.

Wat leuk om te lezen Petra. En ik ben het met je eens dat dit een inderdaad leuke manier is om kinderen kennis te laten maken met klassieke muziek. Groet, Inssaf

Alleen maar Engelstalige muziek. Samensteller is wellicht niet op de hoogte dat men in Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Nederland ook muziek maakt. Van jullie muziek word ik niet vrolijk als je naar de simpele teksten luistert: You, Me, Baby, I want you….

Ik ben met mijn oppaskindje van 6 maanden tot 3 jaar naar muziek op schoot geweest. Daar werd vnl klassiek gedraaid, allerlei instrumenten gebruikt, korte liedjes
gezongen. De knaap is nu 9, hyperactief en heeft een hele grote interesse voor muziek.
Als hij een hyperbui heeft, gaat de klassieke muziek op en na een half uurtje zit hij weer lekker in zijn vel.
Pilletjes heeft hij niet nodig.

Emailadres is veranderd in rollfsofroelofs@ziggo.nl

Moet je eerst weer lid worden of krijg ik het gratis van jullie?
Verkapt reclame maken voor spotify

Wij zijn heel blij met klassieke muziek.Oper (bekende opera heeft onze voorkeur.Groetjes

Zelf reagerenBenieuwd naar meer geheimen van een gezond leven?