Interview
5
Leestijd

“Alles mag er zijn, ook dat wat niet zo leuk is”

Alexander den Heijer is Motivational Speaker en geeft lezingen bij grote bedrijven. Dat hij dit werk nu zo goed kan doen, heeft hij mede te danken aan de depressie die hij heeft gehad.

Hij ging door een diep dal en kwam er sterker uit. De depressie maakte hem sterker en gaf hem vele inzichten waardoor hij nu weer gelukkig is. In deze video deelt hij zijn ervaring en geheim voor een gelukkig leven. “Alles mag er zijn, ook dat wat niet zo leuk is”.

Reacties (5)

Ik zou dit persoonlijk nog niet een depressie willen noemen, maar meer een grote twijfel over je werk en waar je nu eigenlijk mee bezig bent. Overigens wel een eerlijke weergave van wat je kunt doen en een nuttige ervaring om met anderen te delen. Dit geeft zeker ook handvatten voor mensen die een keuze dus niet durven maken. Een echte depressie daar ben je niet zo eenvoudig / direct uit en dat weet ik als “ervaringsdeskundige”

Hi Hans, mensen een handvat reiken hopen we hiermee dan ook te bereiken. Heb jij als ervaringsdeskundige nog andere tips om mensen te helpen die de keuze niet durven te maken?

Hoi Hans,
Een depressie overwin je niet zomaar, net zomin als je die zomaar krijgt….
Ik hoop dat het nu goed met je gaat.
X

Bijzonder hoe het werkt hé ? Yin en Yang, je hebt beide kanten nodig om het verschil te kunnen zien en te maken. Het leven geeft je voldoende uitdagingen. Ik heb hier 2 burnouts voor nodig gehad. En als het goed is krijg je voldoende inzichten dat je zelf de enige bent die de slingers ophangt. Niet status, vrienden, bezittingen of een hoop geld. Alles begint bij jezelf te accepteren en van jezelf te houden. Mijn motto is dan ook “het grootste kado dat je aan jezelf kunt geven is jezelf.

Hi Tonny, wat goed om te horen dat je zo positief in het leven staat!

Groet, Thomas

Zelf reagerenBenieuwd naar meer geheimen van een gezond leven?