Ontspannen
Leestijd
5 min.
Friedrichsbad

Take a break: de vijf mooiste spa’s van Europa

Toe aan wat me-time of een ontspannende behandeling? Laat je inspireren door vijf van de mooiste spa’s van Europa.

Je kunt natuurlijk een rustgevend boek lezen of een goede ademhalingsoefening doen om even helemaal tot rust te komen, maar wil je het goed aanpakken, dan lees je dat boek tijdens een heerlijk bezoek aan de spa. En wil je het écht goed aanpakken? Dan reis je af naar een van de vijf mooiste spa’s van Europa.

Grand-Resort-Bad-Ragaz

Romeins ontspannen in het Friedrichsbad

In het Duitse Zwarte Woud vind je het kuuroord Friedrichsbad, dat al bestaat sinds 1877 en rechtstreeks uit een Romeinse film lijkt te komen. Het thermische bad is overdekt met een koepel die het daglicht filtert; dat zorgt voor een prachtig lichtspel. Om helemaal tot rust te komen, verwen je jezelf met een zeventien-fases-durende behandeling. Let wel op: op maandag, donderdag en zaterdag ontspannen de mannen en vrouwen gescheiden.

Friedrichsbad

Onder water muziek: Liquidrom

Ook in Duitsland, of beter: in hartje Berlijn, ligt het Duitse kuuroord Liquidrom dat een kuuroord en concertzaal ineen is. Liquidrom staat daarom ook geheel in het teken van licht, geluid en water. Geniet onder water van klassieke muziek, jazz of New Age of boek een Aqua Wellness-behandeling; een onderwatermassage met muziek.

Liquidrom

Going to Ibiza: La Posidonia

Heb je een trip naar Ibiza op de planning staan, breng dan ook een bezoek aan La Posidonia; de prachtige spa van hotel Hacienda Na Xamena. En ben je dan tóch daar, pik dan ook Cascadas Suspendidas, op de top van de rotsen, even mee. Daar vind je baden voorzien van verwarmd zeewater en air jets die in 45 minuten voor een ontspannende massage zorgen. De baden staan met elkaar in verbinding door prachtige watervallen. En het uitzicht? Fenomenaal.

La-Posidonia

Zelf reagerenBenieuwd naar meer geheimen van een gezond leven?