Ontspannen
ontspannen-groen

Ontspannen is gemakkelijker dan je denkt

Het is voor veel mensen lastig om tijd te vinden om te ontspannen in hun hectische leven. Toch is het van groot belang om af en toe een duidelijk rustmomentje in te bouwen. Vier tips om ontspannen gemakkelijker te maken.

  1. Inspanning = ontspanning. Het klinkt tegenstrijdig, maar dat is het niet. Uit onderzoek blijkt dat lichamelijke inspanning zorgt voor ontspanning. Tijdens het sporten komt onder andere het gelukshormoon endorfine vrij. Sporten is dus goed voor lichaam én geest.
  2. Adem in, adem uit. Spanning kan ten koste gaan van een goede ademhaling. Loopt thuis of op het werk de spanning op, let dan op je ademhaling.
  3. Muziek: rustgevende muziek leidt tot een relaxte gemoedstoestand. Wie naar rustige klanken luistert, maakt minder stresshormonen aan. Veel mensen worden rustig van klassieke muziek.
  4. De kleur groen heeft van oudsher een kalmerende werking op de geest. Vandaar dat beweging in de natuur het beste medicijn is tegen neerslachtigheid en spanning. Een half uurtje per dag bewegen in de natuur zorgt al voor de nodige ontspanning.

Zelf reagerenBenieuwd naar meer geheimen van een gezond leven?