Ontspannen
kidsproof uit eten

Ontspannen uit eten bij deze kidsproof hotspots

Het lijkt soms een uitdaging als je kinderen hebt: een avondje uit eten, zomaar een koffietje buiten de deur of gezellig lunchen bij die nieuwe hippe plek. Maar buiten de deur eten met je kids kan ook ontspannen zijn, als je maar weet waar je moet zijn. Dit zijn de leukste kidsproof hotspots:

Doen: buurten bij Buurten – Utrecht
ONVZ_Buurten
Zeg je kindvriendelijk, dan zeg je Buurten in Utrecht. Ze hebben een speciale menukaart voor de kleine gasten met zowel feestelijke als gezonde gerechten: van knakworsten en een kroket tot aan Spaghetti Bolognese met de schaar of de Vis van de Dag. Ook relaxt: er is een speciale speelruimte waar kinderen lekker kunnen spelen terwijl jij in alle rust (na)tafelt. Naast speelgoed, vinden kids hier een grote boekenkast met genoeg leuke leesboekjes. Natuurlijk zijn er ook kinderstoeltjes en is er een plek om je kleintje te verschonen. Maar het belangrijkste: kinderen zijn hier ook écht gast.

Lunchen bij Wijs West –  Amsterdam
ONVZ_WijsWest
Hun slogan is niet voor niets ‘De plek waar kinderen en ouders samen kunnen genieten’. Bij Wijs West in Amsterdam (West) kun je eten, drinken en shoppen. Er is een speelruimte vol speelgoed en knutselspullen waar de kleintjes zich prima met elkaar vermaken. Terwijl papa en mama gezellig bijkletsen en genieten van een heerlijke lunch of een kopje koffie. Ook worden er leuke workshops georganiseerd, zoals voorlezen en kinderyoga, en is er een kinderkapper in the house. Handig!

Ontspannen in tropische sferen bij Aloha – Rotterdam
kidsproof uit eten
Ken je het oude Tropicana zwembad in Rotterdam nog? Dat is omgetoverd tot Aloha; een restaurant, stadspark, koffiebranderij en terras in één. Terwijl jij geniet van je kopje koffie of diner, spelen je kinderen in de kinderhoek met de al even tropische naam Mama Ananas. Hier worden regelmatig kidsactiviteiten georganiseerd. Fijn, want zo kun jij ontspannen genieten van het bijzondere menu. Neem bijvoorbeeld de specialiteit van Aloha: gestoofde varkenswangen, oesterzwambitterballen met koffiemayonaise en sepia risotto met avocadocrème en zeegroenten.

Eten met papa en MaMa Kelly – Den Haag
ONVZ_MaMa-Kelly
Is goed eten je met de paplepel ingegoten? Dan wil je dat natuurlijk ook doorgeven aan je kinderen. Urban Bistro MaMa Kelly is dé perfecte locatie om kleine lekkerbekjes op een toegankelijke manier kennis te laten maken met dineren in een echt restaurant. Zo hebben ze elke zaterdag Family Hour voor gezinnen met minimaal 1 kind onder de 12 jaar, waarbij je met het hele gezin geniet van een van MaMa Kelly’s signature gerechten: bijvoorbeeld kip of kreeft van de grill. Supergezellig en lekker!

Voor prinsen en prinsessen: Pink Lemon – Den Bosch
ONVZ_Pink-Lemon
Er is waarschijnlijk geen vrolijkere lunchroom in Den Bosch te vinden dan Pink Lemon. Toegegeven, het frivole roze interieur is een beetje meisjesachtig. Neem je jouw klein prinses(sen) mee, dan hebben ze een topdag. Natuurlijk hoeven prinsen niet thuis te blijven, want hier vind je veel zoete en hartige lekkernijen die bij meisjes én jongens in de smaak zullen vallen. Ga je liever voor gezond, dan zijn er ook lekkere soepen en sappen. Ook leuk: Pink Lemon organiseert kinderfeestjes en verhuurt op zomerse dagen een bolderkar met picknickmand vol lekker eten.

Zelf reagerenBenieuwd naar meer geheimen van een gezond leven?