Ontspannen
2
neighbourfoodmarket

Relaxed voorbereiden op Kerst? Bezoek deze food events!

Je zonder stress voorbereiden op het kerstdiner klinkt misschien als een uitdaging. Maar het kan zeker. Met een bezoek aan de gezelligste food events van Nederland bijvoorbeeld. We hebben de leukste voor je op een rij gezet.

Bijna twee op de drie Nederlanders ervaart in de periode voor Kerst stress, zo blijkt uit onderzoek onder 523 Nederlanders. Vanwege het verplichte kerstkaarten versturen (20 procent), de dure cadeaus als aanslag op de portemonnee (23 procent) en de inkopen die gedaan moeten worden (21 procent). Behoor je ook tot die laatste categorie? Maak je niet druk! Kerstvoorbereidingen kunnen heel ontspannen zijn. Je moet alleen weten waar je moet zijn. Vergeet de drukke supermarkten en trek lekker een hele dag uit voor een van deze food events. Dat wordt lekker proeven en vooral veel inspiratie opdoen!

All you need is Food | Zaandam
De Zaanse Chocoladefabriek wordt even omgetoverd tot een culinair walhalla voor foodlovers. Dit festival is anders dan gewone foodfestivals, waar het vooral om veel eten en eten kopen gaat. Hier ligt de nadruk meer op inspiratie, proeven en beleven. Doe culinaire kennis op tijdens de demonstraties, zodat je straks ontspannen en goed voorbereid aan het kerstdiner begint.

Waar: De Zaanse Chocoladefabriek
Wanneer: zaterdag 19 november
Meer info: http://aynif.nl/

FeelGood Market | Eindhoven
Lekker in je vel zitten, staat voorop bij dit bruisende event. Naast veel duurzame en handgemaakte streekproducten waarmee je gemakkelijk een heel verantwoord kerstmenu samenstelt, kun je hier ook genieten van live muziek. Laat je masseren of doe mee aan een workshop. Ook leuk: de markt is erg kindvriendelijk, dus neem je kids gezellig mee en kom samen in de kerststemming!

Waar: VDMA-terrein
Wanneer: zaterdag 17 december en zondag 18 december
Meer info: http://feelgoodmarket.nl/

NeighbourFood | Den Bosch & Amsterdam
Deze gezellige en bourgondische markt is een soort minifestival. Met vuurkorven en glühwein. Je vindt hier veel biologische boeren, goede traiteurs, ambachtelijke bakkers, kaasmakers en de beste barista’s. Een allegaartje dus, maar de ondernemers hebben één ding gemeen: een passie voor lekker en goed eten. Kerstdinervragen? Ze helpen je graag op de speciale Kersteditie in Amsterdam!

Waar: De Mengfabriek (Den Bosch) & Westergasfabriek (Amsterdam)
Wanneer: zaterdag 3 december en zondag 3 december (Den Bosch), zaterdag 17 december en zondag 18 december (Kersteditie in Amsterdam)
Meer info: http://neighbourfood.nl

De Pure Markt | Amsterdam
Hier staan kraampjes van ondernemers die zich puur bezighouden met ambachtelijk en lekker eten. De producenten verkopen zelf. Leuk, want ze kunnen je veel vertellen over de productie en herkomst van hun producten. Ook goed om te weten: tijdens deze speciale wintereditie vind je alleen regionaal geproduceerde en seizoensgebonden producten. Van brood, wijnen, biologische worsten tot aan crêpes. Smullen maar!

Waar: Amstelpark en Park Frankendael
Wanneer: zondag 11 en 18 december
Meer info: http://puremarkt.nl

Bron: Emerce

Reacties (2)

Helaas niet in Rotterdam

jammer te ver weg
geen markt in het noorden van het land

Zelf reagerenBenieuwd naar meer geheimen van een gezond leven?