Ontspannen
oogcontact

Trucs met lichaamstaal: zo vindt iedereen je aardig

Je hebt vast wel eens gehoord dat de helft van wat je zegt wordt overgebracht door je lichaamstaal. Door bewust met je houding te spelen, heb je een grote invloed op hoe mensen jou waarnemen en waarderen. Vier trucs om aardig gevonden te worden zonder ook maar iets te zeggen.

Houd even oogcontact zodra iemand is uitgepraat
Iemand aankijken als hij praat is een kwestie van beleefdheid. Het oogcontact even vasthouden als hij is uitgepraat, zegt ‘ik hoop dat je nog even doorpraat’. Een teken van oprechte interesse dus.

Glimlach (maar pas na een tijdje)
Een lachend gezicht is prettiger dan een chagrijnig gezicht, maar haal niet direct de lachtrekker over zodra je iemand ziet. Wacht heel even en bouw je glimlach geleidelijk op. Daarmee impliceer je dat deze écht voor je gesprekspartner bedoeld is.

Zoek oogcontact met mensen die níet aan het woord zijn
Als je in een groep even oogcontact maakt met mensen die níet aan het woord zijn, zeg je eigenlijk dat je geïnteresseerd bent in wat zij vinden van wat de spreker vertelt. Een vleiend teken van interesse. Let op: ga niet zitten staren – dat komt creepy over.

Zit nou toch eens stil
Friemelen, wiebelen, frunniken, draaikonten op je stoel – allemaal gedragingen die overbrengen dat je zenuwachtig bent. Vaak je gezicht aanraken is nog erger: dat doe je namelijk ook als je liegt. Je komt in één klap zelfverzekerder en betrouwbaarder over als je overbodige bewegingen schrapt.

Meer weten? Lees eens How to Talk to Anyone, van Leil Lowndes.

Zelf reagerenBenieuwd naar meer geheimen van een gezond leven?