Werken

Tips
Tips

Werkstress? Zo voorkom je een burn-out

Hard werken en vergeten je rust te pakken, kan leiden tot stress. Dit komt steeds vaker voor en kan nadelige gevolgen hebben.

Leestijd 4 min.
Interview
Interview

‘Gepest worden heeft mijn leven verrijkt’

Wat begint met een flauw grapje over de outfit van een nieuwe collega, kan resulteren in buitensluiting en pestgedrag.

Leestijd 4 min.
Tips
Tips

Vier tips om de 4-uur-dip te verslaan

We kennen het allemaal: je concentratie neemt af, de tijd lijkt stil te staan en je ogen raken vermoeid. De 4-uur-dip is aangebroken en de werkdag is nog niet voorbij. Wat nu? Met deze vier tips blijft je energielevel op peil.

Leestijd 5 min.
Tips
Tips

Zo herken én voorkom je een burn-out

In een tijd waarin iedereen druk-drukker-drukst is, ligt een burn-out op de loer. Hoe krijg je een burn-out, hoe kom je er vanaf en belangrijker: hoe voorkóm je ‘m?  

Leestijd 5 min.
Interview
Interview

Harm is huisvader

E​é​n keer per jaar Vaderdag? Voor Harm is het elke dag feest: hij zorgt voor de kinderen terwijl zijn vrouw werkt. Een rolverdeling die nog vaak op verbaasde blikken kan rekenen. ​“Mannen moeten eens stoppen met aanstellen.”

Leestijd 4 min.
Interview
Interview

“Ons gedachtegoed: denken vanuit de mens”

Zelf bepalen waar en wanneer je komt werken en onbeperkt vrije dagen opnemen: klinkt als een droombaan. Bij het creatieve communicatiebureau FX hoort dit bij de bedrijfscultuur waar co-founder Peter Zijlstra in gelooft: werken vanuit vrijheid.

Leestijd 5 min.
Tips
Tips

Thank God it’s Monday!

Dramaandag? Primaandag! Vijf tips om van maandag de leukste dag van je week te maken.

Leestijd 4 min.
Interview
Interview

“Het is bijna exact zoals in onze dromen: onze eigen Surf Bed & Breakfast”

Een leven met vrijheid, dichtbij de natuur, op een plek met mooi weer én goede golven. Een droom voor velen, die voor Darcie (27) en Jasper (29) werkelijkheid werd. Zij maakten van hun hobby hun werk: een Surf Bed & Breakfast in Portugal.

Leestijd 5 min.
Jerome - zzp Jerome - zzp
Interview
Interview

Ik heb bijna geen privéleven meer, maar dat heb ik ervoor over’

Ze hebben geen last van een vervelende baas, bepalen zelf hun uren en komen nog eens ergens. Jerome, Fatih en Linda zijn ZZP'er en zouden doodongelukkig worden van loondienst. “Ik kies zelf mijn ideale klanten”.

Leestijd 5 min.
Interview
Interview

“Ik moest kiezen: in loondienst of écht iets van TicketSwap maken.”

Je bent jong, student én je ergert je aan het feit dat je festivaltickets altijd misloopt. Wat doe je dan? Juist: je onderneemt actie. Ondernemer Hans Ober was 24 toen hij de succesvolle service TicketSwap oprichtte. We vroegen hem: hoe ga je van nop naar de top?  

Leestijd 5 min.
Achtergrond Tips
Achtergrond Tips

Zo ga je stress te lijf

Een beetje stress zorgt dat je presteert. Denk aan die deadline of dat sprintje naar de trein. Maar langdurige stress doet meer kwaad dan goed. Hart- en vaatziekten, depressie en angststoornissen liggen dan op de loer.

Leestijd 5 min.
Interview
Interview

“Die baan komt wel weer, deze herinnering pakt niemand ons meer af”

Bijna iedereen fantaseert er weleens over, bijna niemand doet het écht: een sabbatical nemen. Claudia en René trokken de stoute

Leestijd 4 min.
waarom soms minder productief waarom soms minder productief
Tips
Tips

Waarom je soms minder productief bent

Ben je de laatste tijd minder geconcentreerd dan normaal en lijkt alles op kantoor minder makkelijk te gaan? Dan kan het zijn dat je wordt beïnvloed door het verloop van de seizoenen.

Leestijd 4 min.
Tips
Tips

Genieten van je pensioen doe je (straks) hier

Waar je jouw oude dag doorbrengt? We selecteerden de drie fijnste locaties ter wereld waar je optimaal van je pensioen geniet. En nee, “achter de geraniums” zit er niet tussen.

Leestijd 4 min.
Tips
Tips

Hier wil je werken: 5 droomkantoren

Dat je werkomgeving allesbehalve saai hoeft te zijn, bewijzen deze vijf droomkantoren. Ze hebben allemaal iets bijzonders. Benieuwd wat? Lees dan snel verder.  

Leestijd 5 min.
Interview Tips
Interview Tips

‘Benut de middagdut’ en meer tips om thuis te werken met kids

Het klinkt ideaal; lekker vanuit huis werken terwijl de baby slaapt en de peuter wat voor zichzelf doet. Helaas blijkt dat in de praktijk vaak een utopie. Dat het toch ook écht kan werken, bewijst moeder en thuiswerker Rosanna.

Leestijd 4 min.
Interview Tips
Interview Tips

Geluk op werk = prioriteiten stellen

Net als met geld, kun je je tijd maar één keer besteden. Wil je alles uit je werkdag halen, stel dan steeds opnieuw prioriteiten. Hoe? We vroegen het aan professional organizer Karen Visser.

Leestijd 5 min.
werken onderweg werken onderweg
Tips
Tips

Drie tips om te werken terwijl je reist

Door de vele vertragingen in het openbaar vervoer en op de snelwegen kan veel kostbare tijd verloren gaan. Deze tijd hoeft echter niet verloren te zijn wanneer je erop voorbereid bent en de tijd nuttig weet te besteden. Met deze tips kun je werken en reizen combineren.

Leestijd 4 min.
yoga op je werk yoga op je werk
Nieuws Tips
Nieuws Tips

De voordelen van bedrijfsyoga

Een belangrijke oorzaak van ziekteverzuim bij werknemers is stress. Het is dus belangrijk om niet alleen na het werk de ontspanning te zoeken en te ontstressen, maar ook op de werkvloer.

Leestijd 3 min.
stellen runnen een bedrijf stellen runnen een bedrijf
Interview
Interview

Deze stellen runnen samen een bedrijf. Hoe? Zo!

Veel mensen moeten er niet aan denken: elke dag samenwerken met hun partner. Maar dat samen een goedlopende zaak runnen niet het einde van je relatie hoeft te betekenen, bewijzen Lucinda, Muriël en Marleen. Hoe doen zij het?

Leestijd 4 min.
ontspannen op je werk ontspannen op je werk
Tips
Tips

Te veel werkstress? Zo ontspan je tijdens werk!

Door te veel en te hard te werken, kun je soms vergeten je rust te pakken. De werkstress die hierdoor ontstaat, kan leiden tot een burn-out. Daarom een aantal tips om de stress te verlagen!  

Leestijd 4 min.
koffie koffie
Tips
Tips

Het nut van een ‘echte’ koffiepauze tussen de middag

Lang niet elk bedrijf in Nederland doet er nog aan: een pauze waarin je samen met collega’s gaat zitten om koffie te drinken. Toch is het goed om tussen de middag even samen te komen. Waar kun je anders de laatste nieuwtjes doorspreken, samen inspiratie opdoen over lopende projecten of brainstormen?

Leestijd 4 min.
focus drie tips focus drie tips
Tips
Tips

Drie tips om geconcentreerd te blijven werken

Voor sommige mensen kan het lastig zijn om de laatste uurtjes van een werkdag even geconcentreerd te blijven als in de ochtend. Dit kan heel vervelend zijn, vooral als je aan het eind van een werkdag nog even moet knallen om een project af te maken. Om de concentratie te verbeteren, geven we je drie tips.

Leestijd 4 min.
Multitasken Multitasken
Interview
Interview

Efficiënt werken? Stop met multitasken.

Eén op de acht mensen in Nederland heeft last van stress op het werk. Eén van de oorzaken? Multitasken! ‘Ons denkend brein kan niet multitasken, óók dat van vrouwen niet.’

Leestijd 4 min.
workaholics workaholics
Interview
Interview

“Mijn werk staat op één, dat weet mijn vriendin ook”

Voor veel mensen eindigt ‘minder werken’ ieder jaar steevast hoog op het lijstje van goede voornemens. Maar dat geldt niet voor iedereen. Drie workaholics vertellen waarom zij van heel veel werken juist heel gelukkig worden.

Leestijd 4 min.
4 hour work week 4 hour work week
Tips
Tips

Wat we (nog steeds) kunnen leren van ‘The 4-hour Work Week’

De wereldwijde bestseller ‘The 4-hour Work Week’ van Timothy Ferris is inmiddels alweer bijna tien jaar oud, maar Ferris’ lessen zijn nog altijd even relevant. Hoe bereik je maximaal resultaat met minimale inspanning?

Leestijd 5 min.
recept voor de ideale baan recept voor de ideale baan
Interview
Interview

Hét recept voor de ideale baan

De ideale baan, bestaat die? Jazeker, hij is alleen voor iedereen anders. Toch zijn er een paar algemene ingrediënten die de ideale baan zéker moet bevatten. Hou je hier rekening mee bij het zoeken van je nieuwe job, dan heb je jouw droombaan zo gevonden.

Leestijd 5 min.
multitasken multitasken
Interview
Interview

Mama is aan het werk

Moeder zijn is een fulltime job. En dan zijn er ook nog moeders mét een fulltime job. Hoe zijn die twee te combineren? Catharina, Hanneke en Saskia vertellen hoe zij het doen.

Leestijd 5 min.
haal meer uit je werkdag: doe een powernap haal meer uit je werkdag: doe een powernap
Interview Interview Tips
Interview Interview Tips

Haal meer uit je werkdag: doe een dutje op kantoor

De kracht van de powernap is bij veel mensen inmiddels wel bekend. Maar wist je dat ook een dutje op kantoor wonderen kan doen? “Ik heb na een kwartiertje slapen weer energie voor tien.”

Leestijd 4 min.
Geluksprofessor geluk is DOM Geluksprofessor geluk is DOM
Interview
Interview

De geluksprofessor: ‘Geluk is DOM’

Het recept voor geluk? Het bestaat volgens Patrick van Hees, schrijver van het boek ‘De Geluksprofessor’. Hij deed vijf jaar onderzoek en ontwikkelde dé formule voor een gelukkig leven. De uitkomst van zijn onderzoek: geluk is DOM.

Leestijd 4 min.