Tips
Leestijd
4 min.
focus drie tips

Drie tips om geconcentreerd te blijven werken

Voor sommige mensen kan het lastig zijn om de laatste uurtjes van een werkdag even geconcentreerd te blijven als in de ochtend. Dit kan heel vervelend zijn, vooral als je aan het eind van een werkdag nog even moet knallen om een project af te maken. Om de concentratie te verbeteren, geven we je drie tips.

Haal regelmatig een frisse neus

Heb je vanaf vroeg in de ochtend op kantoor gezeten en was je zelfs tijdens de lunchpauze te druk om je beeldscherm te verlaten? Ontsnap dan even aan je werkplek en haal een frisse neus. Het is goed voor je concentratie om af en toe even de buitenlucht in te gaan en een stukje te lopen. Ook helpt het om even in de zon te zitten.  

Neem in de loop van de middag een gezond tussendoortje

De laatste keer dat je iets gegeten hebt was tijdens de lunchpauze, wat in de loop van de middag toch al uren geleden is. Geen wonder dat je een energiedip hebt. Het is dan verstandig om even bij te tanken door een gezond tussendoortje te nemen. Dit geeft energie en helpt je te focussen op de laatste taken van de dag. Denk aan een stukje fruit, snoepgroente of ongezouten noten.

Zet je smartphone even op stil/slaapstand

Het is verleidelijk om je smartphone naast je te hebben als je aan het werk bent. Zo kun je tussendoor even je notificaties checken en blijf je op de hoogte van wat iedereen doet. Toch is het verstandig om je telefoon op stil of slaapstand te zetten als je je goed wilt concentreren. Door je mobiel even te laten voor wat het is, kun je je volledig focussen op je werk en blijf je geconcentreerd. Een tip voor als je wel bereikbaar voor telefoontjes moet zijn, maar niet al die gesprekken uit groepschats wilt volgen: zet de groepschats in WhatsApp op stil. Dit doe je eenvoudig via de chatinstellingen.

Zelf reagerenBenieuwd naar meer geheimen van een gezond leven?