Tips
Leestijd
4 min.
werken onderweg

Drie tips om te werken terwijl je reist

Door de vele vertragingen in het openbaar vervoer en op de snelwegen kan veel kostbare tijd verloren gaan. Deze tijd hoeft echter niet verloren te zijn wanneer je erop voorbereid bent en de tijd nuttig weet te besteden. Met deze tips kun je werken en reizen combineren.

Gebruik deze tips om te werken terwijl je reist!

#1 Reis met je laptop bij de hand

Het zou zonde zijn als je door vertraging in de spits zeeën van tijd hebt, maar niet de juiste tools bij de hand om werk gedaan te krijgen. Iedereen kan tegenwoordig via laptop en smartphone werken, online, offline en in de cloud. Zorg ervoor dat je je laptop mee naar huis neemt of online toegang hebt tot de juiste documenten. Zo kun je altijd en overal doorwerken als je vertraagd bent!

#2 Bellen om tijd te besparen

Door belangrijke zaken alvast via de telefoon met collega’s te bespreken, bespaar je veel tijd. Dit is de beste manier om de (anders) verloren tijd in de file op een nuttige manier te besteden. In de auto kun je bepaalde zaken makkelijker bespreken dan in een overvolle treincoupé. Als je goed voorbereid op werk aankomt of alvast die ene klant gesproken hebt, bespaar je tijd.

#3 Verschuif routinewerkzaamheden naar de spits

Bestaat een deel van jouw werkdag uit routineklusjes die niet te vermijden zijn? Dit kunnen mails beantwoorden, teksten nakijken of het nabellen van klanten aan het eind van een werkdag zijn. Zorg dat je deze klusjes verschuift naar het moment dat je op weg naar werk bent. Zo zal je hier minder tegenop zien, omdat ze nu slechts dienen ter invulling van (je anders) ‘verloren’ tijd.

Zelf reagerenBenieuwd naar meer geheimen van een gezond leven?