Zorgen

Interview
Interview

Help, een drieling!

Zwanger zijn van je eerste kindje is een bijzondere ervaring. Maar als bij de echo blijkt dat je niet zwanger bent van één, maar van drie kindjes, dan wordt het een uitzonderlijk bijzondere ervaring. Danielle kan daar over meepraten en deelt met ons haar verhaal.

Leestijd
Tips
Tips

Versla je verkoudheid met deze 5 tips

Brrr... het is kil en donker buiten. Je weerstand is tijdens de koude wintermaanden vaak lager en dus ben je sneller vatbaar voor een vervelende griep of verkoudheid. Met deze tips houd je je weerstand op peil en ben je de ziektekiemen de baas.

Leestijd 5 min.
Interview
Interview

‘Mensen denken dat het besmettelijk is’

Juliette (26) heeft Vitiligo. Een chronische huidaandoening waar in totaal 240.000 mensen in Nederland mee moeten leven. De huid van Juliette verliest pigment. 

Leestijd 1 min.
Achtergrond
Achtergrond

Advies of hulp nodig? Bel onze ZorgConsulenten!

Regelmatig vragen verzekerden ons of een consult of operatie, waar zij lang op moeten wachten, niet eerder plaats kan vinden.

Leestijd 4 min.
Achtergrond
Achtergrond

Alles wat je moet weten over de blindedarmoperatie

In Nederland worden elk jaar zo’n zestienduizend mensen geopereerd aan een blindedarmontsteking. Wat is dat? Wat gebeurt er tijdens een operatie? En: wat kost zo’n operatie eigenlijk? Wij zetten het voor je op een rij.

Leestijd
Interview Tips
Interview Tips

App je even voor mij

Niet alleen de jeugd, ook veel ouderen surfen, scrollen en swipen dat het een lieve lust is. Het web is voor hen dé manier om vanuit de eigen woonkamer middenin het leven te blijven staan. ‘Sociale media houden me jong.’

Leestijd 3 min.
Tips
Tips

Zoenen is goed voor je tanden en nog 9 dingen die je niet wist over je gebit

Het geheim van een goede en gezonde glimlach zit ‘m in een goede mondhygiëne. En dat levert, naast een dosis zelfvertrouwen, veel voordelen op. Meer weten over je tanden? We zetten de feiten op een rij.

Leestijd
Interview
Interview

Gigantisch gelukkig door vrijwilligerswerk

‘Wie goed doet, goed ontmoet’ luidt niet voor niets het gezegde. We spraken drie vrijwilligers die allemaal op hun eigen manier iets bijdragen aan onze maatschappij. Ze helpen mensen die het nodig hebben en halen daar op hun beurt veel geluk uit.

Leestijd 3 min.
Interview
Interview

Hypnobirthing: zo relaxed kan bevallen zijn

Als je veel bevallingsverhalen mag geloven, dan begin je er als vrouw niet meer aan. Dat dacht ook Georgina Kwakye (39) toen zij zeven jaar geleden in verwachting was van haar eerste kind. Ze verdiepte zich in hypnobirthing en leert nu andere vrouwen hoe zij relaxed kunnen bevallen.

Leestijd
Tips
Tips

Langer thuis wonen door slimme technologie

Naar een verpleeghuis omdat u zorg nodig heeft. U denkt er liever niet aan, want het liefst blijft u zo lang mogelijk thuis wonen. Hoe u de kans daarop vergroot? Door zo gezond mogelijk te leven bijvoorbeeld, maar technologie helpt ook een hoop.

Leestijd 4 min.
Interview
Interview

Roy heeft Tinnitus: ‘Het geluid maakte me gek’

Een piep, ruis of het geluid van ruziënde mensen. En dat altijd. Bij tinnitus hoor je continu een geluid terwijl het er niet is. Dat kan een zware geestelijke belasting zijn. Maar dat je er ook goed mee kan leven, bewijst Roy (23).

Leestijd 5 min.
Achtergrond
Achtergrond

Ledenaanbieding ‘Dit boek is gezond’

In het ene krantenartikel staat dat koffie goed is, in het andere dat het slecht is. Van de ene deskundige moeten we meer sporten, volgens de ander word je van sporten dik en dom.

Leestijd 3 min.
Achtergrond
Achtergrond

Herken jij een dwangneurose?

Vijf keer op de muur kloppen, precies op de witte lijnen lopen of twintig keer per dag je handen wassen: een dwangneurose kan levensbepalend zijn en veel invloed hebben op je dagelijkse activiteiten. Soms drijft het zelfs tot waanzin. Hoe herken je een dwang en welke behandelingen zijn er mogelijk?

Leestijd 5 min.
Achtergrond
Achtergrond

Herken jij een beroerte op tijd?

Jaarlijks krijgen zo’n 40.000 Nederlanders ermee te maken: een beroerte. Ongeveer één vijfde overlijdt aan de gevolgen ervan. Een beroerte kun je herkennen. We zetten alles wat je erover moet weten op een rij.

Leestijd 5 min.
Tips
Tips

Eerste hulp bij hockeyblessures

Hockeyblessures variëren van ernstige botbreuken tot kleine schaafwonden. Voor de grote blessures ga je naar het ziekenhuis, maar deze vijf typische hockeyblessures los je zelf op met deze handige E.H.B.H.B. (eerste hulp bij hockeyblessures)-tips.

Leestijd
Tips
Tips

Het geheim van een lang en gezond leven: Ikigai

Wij zijn altijd op zoek naar het geheim van gezondheid. En als we de schrijvers van het boek Ikigai mogen geloven, vinden we dat geheim op het Japanse eiland Okinawa, waar het grootste aantal honderdjarigen woont.

Leestijd 6 min.
Interview
Interview

Wereld Bloeddonordag: doneer jij (al)?

In 2004 heeft de Wereldgezondheidsorganisatie 14 juni omgedoopt tot Wereld Bloeddonordag. Met deze dag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor vrijwillig en onbetaald bloeddonorschap. Maar niet iedereen doneert. We spraken vier personen met allemaal een andere visie op bloeddonatie. Want: waarom doneer je wel of juist niet?

Leestijd 6 min.
Interview
Interview

Hockeybitjes: wel of niet?

Menig hockeyer herinnert het zich nog: Seve van Ass verloor tien tanden door de stick van Valentin Verga tijdens een wedstrijd tussen Rotterdam en Amsterdam. Kort daarna werd het dragen van een bitje verplicht. Toch blijven de meningen over het wel of niet dragen van een bitje verdeeld. Deze drie (ex)hockeyers delen hun ervaring.

Leestijd 5 min.
Tips
Tips

Kritiek geven of krijgen? Zo ga je ermee om

Geef jij wel eens kritiek of word je bekritiseerd? Dan ervaar je dit vast sneller negatief dan positief. Maar dit hoeft niet altijd zo te zijn! Kritiek is namelijk vaak opbouwend bedoeld. Hoe je het positief uit én ontvangt? Wij geven je 5 tips.

Leestijd 6 min.
Tips
Tips

Eerste hulp bij vakantiekwalen

Ik ga met vakantie en ik neem mee... terug? Op reis gaan is leuk, maar wat doe je bij een kwallenbeet, een zonnesteek of reizigersdiarree? En welke medicijnen of hulpmiddelen neem je mee in je reisapotheek? Eerste hulp bij vakantiekwalen!

Leestijd
Achtergrond
Achtergrond

‘Vermijd de prikkels niet, maar stel grenzen voor jezelf’

Een drukke omgeving, harde geluiden en veel licht. Deze prikkels kunnen voor de een geen meerwaarde hebben, maar voor de ander bijna ondragelijk zijn. Herkenbaar? Misschien ben je dan wel hoogsensitief.

Leestijd 5 min.
Achtergrond
Achtergrond

Last van muggen? Met deze tips blijven ze weg!

Bij de zomer denken we aan zon, zee strand... en (helaas) ook aan muggen. Naast dat het zoemgeluid je wakker houdt in de nacht, laten ze vaak iets anders achter: een jeukende, rode bult. Met deze tips kom jij de zomermaanden door zónder last van muggen.

Leestijd 5 min.
Interview
Interview

‘ALS brengt je stap voor stap naar acceptatie’

Stel: je krijgt te horen dat je ALS hebt. Dat je spieren één voor één uitvallen. En dat slechts één ding zeker is: je zult, zoals hij zelf zegt, geen ‘oude lul’ worden. Het overkwam Hugo Prooij (45). Drie jaar geleden werd bij hem de diagnose gesteld en vanaf die dag was alles anders.

Leestijd 5 min.
Achtergrond
Achtergrond

Zonnebril? Vergeet je kind niet!

De zon schroeit al weken boven Nederland en ook in het buitenland zijn veel Nederlanders met de zomervakantie massaal op zoek gegaan naar de zon. Maar veel zon betekent wel: opletten!

Leestijd 5 min.
Interview
Interview

Dik gelukkig

Ieder pondje gaat door het mondje, gaat niet op voor deze dames. Zij hebben overgewicht doordat ze ziek werden en moeten nu leven met de extra kilo’s. Maar dat is voor Kelly en Tessa geen probleem. ‘Ik overweeg zelfs een crop top!’  

Leestijd 6 min.
Tips
Tips

Stel prioriteiten, en nog 4 tips voor meer structuur in je leven

Je portemonnee ligt nog bij de kassa van de supermarkt, je klapt rond middernacht je laptop dicht omdat je nog een deadline moest halen en je oudste is alwéér zonder gymtas op school verschenen. Behoefte aan wat orde in de chaos? Zo breng je meer structuur aan in je leven.

Leestijd 5 min.
Achtergrond
Achtergrond

Quantified what?

Quantified Self; klinkt behoorlijk sci-fi, maar de kans is groot dat ook jij je er weleens mee bezighoudt. Wat is het? Waar komt het vandaan? En: wat heb je eraan?

Leestijd
Interview
Interview

“​D​e mensen van wie ik hou van dichtbij zien opgroeien, dat is rijkdom.”

Eén van dé geheimen van gelukkig oud worden, volgens de ervaringsdeskundigen in Sardinië: jezelf omringen met familie. Helemaal waar, zegt de familie Leeflang. Zij wonen met drie generaties bij elkaar.

Leestijd 5 min.
Achtergrond
Achtergrond

Lang en gelukkig leven? Hier weten ze hoe

Nergens worden mannen en vrouwen zo gelukkig oud als in de vijf ‘Blue Zones’ die verspreid liggen over de wereld. Waar vind je ze, wat doen deze mensen goed... en kunnen wij daar wat van leren?

Leestijd 4 min.
Tips
Tips

Geluk in een swipe?

Je slaap monitoren, stappen tellen en bepalen wat je beter wél en beter níet kunt eten; er zijn honderden apps die je kunnen helpen de beste versie van jezelf te worden. Deze vijf kende je misschien nog niet.

Leestijd 4 min.