Achtergrond
10
Leestijd
3 min.

Diabetes type 2? Floor helpt!

E-health heeft de toekomst, ook bij ONVZ. Neem online platform Floor: het biedt mensen met diabetes type 2 een opstap naar een gezondere leefstijl.

Meer bewegen, gezonder eten. Goede gewoontes kunnen helpen om (pre-)diabetes type 2 onder controle te krijgen. Toch is een eerste stap zetten vaak een enorme uitdaging. Gelukkig bieden e-healthprogramma’s tegenwoordig een uitkomst, zoals Floor. Dit online platform ondersteunt mensen die een leefstijlverandering willen. Bijvoorbeeld om gewicht te verliezen of een goede bloedsuikerwaarde op te bouwen. In een aantal maanden willen deelnemers – samen met een mentor en eventueel een buddy en de huisarts – oude gewoontes vervangen door gezonde alternatieven. Stapje voor stapje.

Van oud naar nieuw

De mensen achter Floor zijn mensen uit het vak, zoals diëtisten en leefstijlcoaches. Zij hebben veel praktijkervaring en kennis, en helpen deelnemers om hun doelen concreet te maken. Ook stimuleren ze om vastgeroeste gewoonten te ontdekken en nieuwe gewoonten op te bouwen. Hoe lees je bijvoorbeeld een etiket in de supermarkt, hoe ga je meer bewegen, hoe kies je verantwoorde tussendoortjes? Deelnemers houden via de chat of door videobellen contact met hun mentor. Door dagelijks een tevredenheidscheck in te vullen en dankzij wekelijkse overzichten, heeft de deelnemer goed inzicht in de vorderingen. En gaat het even wat minder? Dan kan een buddy – een partner of goede vriend bijvoorbeeld – wellicht hulp bieden. Het mooiste is natuurlijk wanneer iemand z’n doelen behaald heeft en daarna zelf aan de slag kan.

Start de verandering

ONVZ wil mensen handvatten aanreiken die helpen om gezonder te gaan leven. Wij geloven in zorg naar verzekerden toebrengen op het moment dat het hen uitkomt. En dat is precies wat Floor biedt. Floor wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Houd er wel rekening mee dat deze kosten kunnen worden verrekend met uw eigen risico. Kijk voor meer informatie op www.floorhelpt.nl.

Reacties (10)

Ik heb diabetes 2. Sinds een paar jaar spuit ik insuline, en slik 3 x daaga metformine. Ik ben actief. Dagelijks fietsen en wandelen met de hond. Wekelijks fitness en zwemmen. Eens per maand naar de huisarts en 1 maal per kwartaal naar de dietiste. Ik weeg al jaren rond de 100 kg. Ik ben tevreden en dat is voor mij het voornaamste! Heb al veel andere zaken geprobeerd om gewicht te minderen. Ik laat het zo.

Beste K. Vermolen,
Wat goed om te horen dat je al zo veel bezig bent met je gezondheid.
Je bent tevreden en dat is het voornaamste!
Goed bezig!
Groetjes, Anouk van Floor.

Een floor die niet werkt helpt niet

Beste R. Carrière,
Vervelend om te horen, zou je contact willen opnemen met support@floorhelpt.nl ?
Hartelijk dank!
Groetjes, Anouk van Floor.

L.s of/en ONVZ

Dit vind ik een fantastisch initiatief.
Zelf eet ik graag zo gezond mogelijk en het lost mij totaal geen moeite, maar ondanks het gezonde eten en bewegen, val ik niet af.
Sterker nog – ik ben in de afgelopen 10 jaar 13 kilo aangekomen. Frustrerend is dat.
Ieder advies van u zal ik zeker op prijs stellen.

Beste Leela,
Graag kom ik met je in contact.
Je kunt mij bereiken via support@floorhelpt.nl

Ik heb diabetes type 2, loop 4 maal per dag met mijn hond (gemiddeld 20 minuten per keer), fiets en doe 1 maal per week fittnes op sportschool, daarna in de suna, turks stoombad.
Door het gebruik van insuline ben ik 28 1/2 kilo aangekomen en gaat het gewicht langzaam terug. Weeg 118 kg schoon aan de haak. Ben een slechte eter. Mijn vrouw eet meer.
Thans wordt ik 72 jaar en hoop de 100 jaar te halen.

Beste W. van Rossum,
Wat goed om te horen dat u nog zo actief bent.
Op naar de 100!
Groetjes, Anouk van Floor.

Ik wil graag meer informatie over Floor.Ik heb type 2 diabetes.
Hopende spoedig van U te mogen horen.
In afwachting.mevrouw I.de Vries.

Beste mevrouw de Vries,
Ik wil je vragen om contact op te nemen met onze support. Dit kan via: support@floorhelpt.nl
Groetjes, Anouk van Floor.

Zelf reagerenBenieuwd naar meer geheimen van een gezond leven?