Een ziek kind thuis is nooit leuk. Je zoon of dochter voelt zich slecht en jouw ritme wordt er ook flink door verstoord. In de koude wintermaanden hebben virussen meer vrijheid om zich te verspreiden.
Huizen en gebouwen worden minder vaak gelucht, waardoor bacteriën zich gemakkelijk kunnen nestelen. Een kind kan op school, tijdens het spelen of op de sportvereniging dus zo een griepje of verkoudheid oplopen. Om dit te voorkomen en ervoor te zorgen dat je kinderen gezond blijven tijdens de winter, geven we in dit artikel drie praktische tips.
Van nature heb je de drang om voor je kind te zorgen. Helaas is het niet vanzelfsprekend dat jouw zoon of dochter te allen tijde gezond is. Een verkoudheid bijvoorbeeld, is zo opgelopen. Gelukkig kun je als ouder helpen de weerstand van je kinderen op peil te houden met behulp van de volgende tips:
Deze tips zullen je helpen de weerstand van je kinderen op peil te houden en de winter ziektevrij door te komen. De punten van hierboven zijn eenvoudig mee te nemen in de opvoeding. Denk aan de vitamientjes, leer over hygiëne en zorg dat je kind genoeg beweegt en sport. De perfecte ingrediënten voor een gezonde en ziektevrije winter!
Waar de meeste mensen dolgelukkig naar buiten huppelen bij de eerste lentedagen, blijft bijna één op de vier het liefst angstvallig binnen. Hooikoorts. Wat is het en wat kun je eraan doen?
Zodra het voorjaar aanbreekt genieten we met z’n allen van de zon. Maar hoe gevaarlijk is die lentezon eigenlijk? We vroegen het Menno Gaastra, dermatoloog bij Centrum Oosterwal, Noordwest Ziekenhuisgroep en Huid Medisch Centrum.
‘s Avonds op je telefoon scrollen doet je nachtrust geen goed. Dat wist je vast al. Maar weet je bijvoorbeeld ook dat een korte ochtendwandeling enorm waardevol kan zijn voor je slaap? Chronobioloog Bert van der Horst deelt zes interessante feiten over het effect van zon- én kunstmatig licht op onze gezondheid.
Reacties (2)
N.J. Wiegman
09 maart 2017Niet alleen voldoende bewegen in de winter is belangrijk maar ook voldoende tijd in de buitenlucht doorbrengen. Misschien is dat laatste nog wel belangrijker.
Inssaf
10 maart 2017Dat is een goede! Bedankt voor de tip :-). Groet, Inssaf