Achtergrond
4
Leestijd
3 min.

Grip op corona

Het coronavirus heeft flinke impact op ons leven. Negatieve gedachten, stress en onzekerheid kunnen hierdoor toenemen. ZorgConsulent Albert Elsendoorn attendeert mensen op de online zelfhulpmodule ‘Grip op corona’.

“Het coronavirus heeft ons dagelijks leven flink in de war geschopt. Veel mensen moeten ineens thuiswerken, sommige beroepsgroepen liggen zelfs helemaal stil en ook sociale ontmoetingen zijn niet meer vanzelfsprekend. Hoe ga je daarmee om? Nu we midden in de tweede golf zitten, kan dat voor stress en psychische klachten zorgen. Het is belangrijk om daar niet mee door te blijven lopen.

Als ZorgConsulenten bieden we natuurlijk een luisterend oor, maar soms is dat niet genoeg. We willen u daarom wijzen op de online zelfhulpmodules van Stichting mirro. Met deze modules – ontwikkeld door experts – werkt u zelf aan uw mentale gezondheid. Neem de module ‘Grip op corona’. Hierin leert u hoe u tijdens de coronacrisis positief kunt blijven, of hoe u effectief kunt thuiswerken of thuis studeren. Zo krijgt u op een laagdrempelige manier extra handvatten om weerbaar te blijven. De modules worden vergoed vanaf de aanvullende verzekering Optifit.

Verder is het goed om te weten dat we bij ONVZ een speciale ‘coronalijn’ hebben. Hier wordt veel gebruik van gemaakt. Sommige mensen bellen met vragen over wat nu wel en niet kan, anderen maken zich zorgen of voelen zich eenzaam. Soms merk je dat mensen vastzitten in hun eigen denkpatronen. Oudere mensen vertellen bijvoorbeeld dat de (klein)kinderen niet meer langskomen. Als we dan uitleggen dat de kinderen dat waarschijnlijk doen omdat ze niet het risico willen lopen hen te besmetten, krijgen mensen ineens een ander perspectief. Wat iemands situatie ook is, soms is het prettig om wat ondersteuning te krijgen. Aarzel dus niet om ons in te schakelen.”

Reacties (4)

L.S.

Enkele dagen geleden is mijn zwager (84 jaar) aan corona gestorven. Het is allemaal heel snel gegaan.
Volgende week woensdag vindt de crematie plaats.
Mijn dilemma is nu: ga ik de crematie bijwonen of blijf ik thuis en volg ik e.e.a. via Zoom?
Hij is mijn enige zwager waar ik bovendien zeer op gesteld ben. Ik heb mijn dilemma met mijn vrouw en kinderen besproken. Ik ben 70 jaar en loop op basis van leeftijd wat meer risico.
Ze begrijpen me heel goed. Ze snappen dat ik loyaal wil zijn aan het gezin van mijn zwager, maar vooral ook aan mijn eigen gezin.
Ze laten de keus aan mij, maar hebben wel laten doorschemeren dat zij liever hebben dat ik niet ga. Zeker nu ook een nieuwe coronavariant de kop opsteekt.
Waar doe ik goed aan? Welke loyaliteit moet ik laten prevaleren? Die naar mijn gezin of die naar het gezin van mijn zwager? Ik vind het zeer moeilijk. Een ideale oplossing is er m.i. niet
Wat zou u doen? Waar doe ik het beste aan? Graag uw advies.

Hallo,
Ik zou graag de module “Grip op corona “van U willen hebben..
Hoe gaat dat in zijn werk?

Hoi Anneke,

Vanaf de aanvullende Optifit verzekering kunnen we dit aanbieden. Je kan hiervoor contact opnemen met onze zorgconsulenten via 0800 022 14 50. Groetjes, Jordy

Kijk ook wat er in de orthomoleculaire hoek wordt gezegd en in Medisch Dossier.

Zelf reagerenBenieuwd naar meer geheimen van een gezond leven?