Achtergrond
4
Leestijd
Het effect van lachen op je gezondheid

Het effect van lachen op je gezondheid

Het is algemeen bekend dat lachen goed voor je is. Maar weet je ook wat het precieze effect van lachen op je gezondheid is? Wij zochten het uit!

Wat gebeurt er in ons lichaam als we lachen?

 • Lachen gaat stress tegen
  Door te lachen worden stresshormonen zoals cortisol en adrenaline teruggedrongen. Dit zorgt ervoor dat je lichaam ontspant. Ook is het zo dat lachen in tijden van stress helpt om beter met de situatie om te gaan.
 • Betere bloedsomloop
  Wanneer je lacht, neemt de vasculaire doorstroming van het bloed toe (doorstroming van de bloedvaten). Dit is positief, aangezien een goede bloedsomloop ervoor zorgt dat stoffen zoals voedingsstoffen, afvalstoffen en zuurstof beter worden vervoerd.
 • Spieren worden getraind
  Doordat je tijdens het lachen veel spieren aanspant, train je (onbewust) spieren in je buik, gezicht, benen en rug. Dat je soms, wanneer je lang en hard lacht, pijn in je buik krijgt, betekent dus eigenlijk dat je bezig bent met een goede en pittige work-out!
 • Verlaging van de bloeddruk
  Dankzij de ontspanning die door lachen ontstaat, daalt je bloeddruk. Lachen zorgt dus voor een gecontroleerde bloeddruk en verlaagt de kans op een te hoge bloeddruk.
 • Een hoger zuurstofgehalte in het bloed
  Wanneer je lacht, verhoogt je hartslag en de hoeveelheid zuurstof in je bloed. Hierdoor wordt de hersenactiviteit gestimuleerd en je geheugen, alertheid en creativiteit verbeterd.
 • Verbetering immuunsysteem
  Door de toename van immuuncellen zoals Gamma Intergeron en T-cellen wordt je immuunsysteem positief beïnvloed. Heel belangrijk, aangezien een goed immuunsysteem je gezond houdt!

Lachen is gezond!

Redenen genoeg om altijd te blijven lachen, toch? Het helpt je lichaam te functioneren, is goed voor de spieren en houdt je gezond.

Reacties (4)

Fijn om deze nieuwsbrief te ontvangen!

Ik leef!

Hoi henk leuke achternaam

ik vind kaas gwn cool

Zelf reagerenBenieuwd naar meer geheimen van een gezond leven?