Tips
10
Leestijd
5 min.

Hoe kom ik gezond de lente door?

Het is weer lente. De dagen worden langer, de zon schijnt vaker en men voelt zich over het algemeen vrolijker. Toch brengt de lente ook uitdagingen op gezondheidsgebied met zich mee. In dit artikel leggen we je uit hoe je gezond de lente doorkomt!

Smeer je goed in!

We begrijpen dat het in de lente heel verleidelijk is om te gaan zonnebaden, maar smeer je wel goed in! Omdat je huid in de winter waarschijnlijk weinig zon heeft gezien, verbrand je extra snel. Als het kwaad al geschied is, zorg er dan voor dat je genoeg drinkt om dehydratatie tegen te gaan. Smeer ook je verbrande huid in met een aloë vera aftersun tegen het trekkerige gevoel. Daarnaast heeft een verbrande huid minstens drie dagen nodig om te herstellen. Blijf in die tijd dus zoveel mogelijk uit de zon en draag een T-shirt!

Ontkom aan de voorjaarsvermoeidheid

Sommige mensen hebben aan het begin van de lente last van een voorjaarsvermoeidheid. Dit wordt waarschijnlijk veroorzaakt door een verstoorde melatonine- en serotoninespiegel. Er zijn verschillende manieren waarop je de klachten hiervan kunt verminderen. Zo helpt het om genoeg te slapen en dit op regelmatige tijden te doen. Ook een gezond dieet kan een goede bijdrage leveren. Een tekort aan vitaminen en mineralen kan namelijk een rol bij de vermoeidheid spelen. Tot slot moet je natuurlijk ook zorgen voor voldoende beweging!

Neem maatregelen als je hooikoorts hebt

Voor mensen met hooikoorts is de lente vaak helemaal niet zo prettig. Toch zijn er kleine dingen die je kunt doen om de klachten te beperken. Natuurlijk helpen medicijnen die deels de klachten van hooikoorts bestrijden, maar er bestaan ook andere oplossingen. Zo zorgt het regelmatig wassen van kleren en beddengoed ervoor dat opgevangen pollen geen klachten veroorzaken. Verder kan het dragen van een zonnebril ervoor zorgen dat pollen niet direct in je ogen komen. Tot slot vermindert de kamilleolie die in kamillethee zit de symptomen van hooikoorts.

Geniet van de lente!

Ook al kan de lente met een aantal gezondheidsuitdagingen komen, het blijft een prachtig seizoen. Ons advies: ga er lekker op uit en geniet van de eerste lentezonnestralen, de bloeiende flora en zingende vogels!

Reacties (10)

Ik gebruik zelf al enkele vitamine en eet gezond zoveel mogelijk gronten en fruit en bio in de zon zit ik niet daar kan ik niet meer verdrgen bdankt voor het advies ikben onvz klant .en lees ook de laan jullie

Is dit iets nieuws ? Al miljarden jaren wordt het lente.

Ik wil graag dat alternatieve middelen tegen deze euvels ook vergoed worden!!

Ik wil NIET dat mijn emailadres zichtbaar is !

Ik verbied dit !

Adriana

wilt u eens een stukje schrijven over : volkorenbrood. Als ik bij de goede bakker of AH vraag naar :een gesneden volkoren brood zegt een verkoopster:” dat hebben we niet.” We hebben spelt/ pan, tijger, 4 granen enz zijn de antwoorden. Onbesneden doen ze soms bij ah voor mij. Het blijkt toch een slap opgepompt brood te zijn. Zijn er nog wettelijke eisen??

haal die rare b maar weg: gesneden!!!

Hallo Tiny, wat goed om te lezen dat je zo actief bezig bent met je gezondheid! Groet, Tim, ONVZ

Hallo, het feit dat het ieder jaar lente wordt is inderdaad een terugkerend fenomeen. Met deze tips hopen we dat we veel voorkomende ongemakken wat kunnen verlichten. Heb je zelf al een tip uit het artikel toegepast? Groet, Tim, ONVZ

Hoi Adriana, vanuit bepaalde aanvullende pakketten worden alternatieve geneesmiddelen vergoed. Via https://www.onvz.nl/vergoedingen/vergoedingen-a-z/alternatieve-geneeswijzen staat uitgelegd wat de voorwaarden zijn. Weet je zo voldoende? Groet, Tim, ONVZ

Hallo, wat een goede tip voor een volgend artikel! Ik zal de feedback doorgeven. Inhoudelijk zou ik je de wettelijke eisen van het speltbrood niet kunnen vertellen. Groet, Tim, ONVZ

Zelf reagerenBenieuwd naar meer geheimen van een gezond leven?