Interview
Leestijd
1 min.

‘Mensen denken dat het besmettelijk is’

Juliette (26) heeft Vitiligo. Een chronische huidaandoening waar in totaal 240.000 mensen in Nederland mee moeten leven. De huid van Juliette verliest pigment. 

De huidcellen gaan kapot en maken geen melanine, de stof die haar huidskleur bepaalt, meer aan. Vitiligo is dus niet besmettelijk, ook al wordt dat wel vaak gedacht volgens Juliette. Dat vindt ze jammer. In dit openhartige interview vertelt ze wat de huidaandoening voor haar betekent en hoe ze ermee heeft leren omgaan. Het was voor haar namelijk als kind wel even schrikken, toen ze erachter kwam dat ze opeens lichte vlekken op haar huid kreeg. Het maakte haar onzeker, maar uiteindelijk ook sterker. Benieuwd naar haar geheim van gezondheid? Bekijk snel de video.

Zelf reagerenBenieuwd naar meer geheimen van een gezond leven?

Tips
Tips
Leestijd 3 min.

Voorkom een vechtscheiding: zó ga je goed uit elkaar

Een op de drie huwelijken eindigt in een echtscheiding. Scheiden doe je natuurlijk niet zomaar. Jullie leven komt volledig op z’n kop te staan. Een pijnlijke periode waarin een hoop geregeld moet worden. Zeker als er kinderen in het spel zijn kan het behoorlijk lastig en complex zijn. Toch kan een scheiding op een goede en gezonde manier verlopen. Hoe? Te beginnen met deze tips.

Lees meer
Achtergrond
Achtergrond
Leestijd 3 min.

Samen tegen eenzaamheid

Een op de drie mensen is weleens eenzaam. Inderdaad, dat is best veel. Ondanks dat het zoveel voorkomt, praten we er nog heel weinig over. Ken jij iemand die eenzaam is of heb je er zelf weleens last van? Kom dan in actie, want het goede nieuws is dat je eenzaamheid relatief makkelijk kunt aanpakken. In dit artikel lees je hoe je het herkent en wat je eraan kunt doen.

Lees meer
Achtergrond
Achtergrond
Leestijd 4 min.

Leven met de ziekte van Crohn

De ziekte van Crohn is een chronische ontstekingsziekte en hoort samen met colitis ulcerosa in de categorie ‘inflammatory bowel disease’ (IBD). Dat wil zeggen dat ontsteking van de darm bij deze aandoeningen de grootste zorg is. Het is hierdoor soms lastig om over Crohn te praten, want wat zich op het toilet afspeelt is privé en dat houden we graag voor onszelf. In dit artikel vertellen we je over de ins en outs van de ziekte van Crohn: wat betekent de chronische darmziekte voor patiënten, hoe vaak komt het voor en wat kun je eraan doen?

Lees meer