‘Muggen moeten altijd mij hebben’

Muggen lijken kieskeurig – en dat klopt. Sommige smaken, geuren en kleuren kunnen ze niet weerstaan. Net als de volle maan. Onderzoekers hebben ontdekt waardoor muggen het meest worden aangetrokken.

Het begint met de unieke chemische samenstelling van het lichaam, gecombineerd met de stofwisseling. Daardoor heeft twintig procent van de mensheid meer kans om geprikt te worden dan de rest. Mensen met bloedtype O lopen een groter risico op een muggenbult, net als zwangere vrouwen.

Prikkans verlagen

De onderzoekers hebben ook aangetoond dat je de prikkans kunt verlagen. Bijvoorbeeld door geen bier te drinken voor het slapengaan, door niet te gaan sporten voor het slapen (ze houden van zweet) en door lichte kleding te dragen in bed (donkere kleuren zijn aantrekkelijk).

Verder kun je natuurlijk muggenspray gebruiken. Is het volle maan? Dan ga je toch nog voor de bijl. Muggen zijn dan vijfhonderd keer actiever dan normaal.

Reacties

Hallo een vraagje over de muggen . Als je s,avonds buiten zit hoe voor kom je dat de muggen zover mogelijk uit de buurt blijven. En als je gestoken ben wat kan er dat het beste opsmeren? Groetjes Willem.

het schijnt dat lavendel ze op een afstand houdt. en een notenboom houdt ook beestjes uit de buurt.

Sommige mensen willen prikweg. ik zelf krijg daar nog meer jeuk van. Koelen met een ijsblokje of wat mentozalf heeft bij mij meer effect.

Goedemorgen, Willem. Er staan online heel veel tips tegen het weghouden van muggen. Ik zal hieronder een korte samenvatting geven van wat tips die ik heb gevonden:
1. DEET
2. Vitamine B-pillen
3. Lokaal anti-muggenmiddel
4. Ventilator
5. Citroensap/schillen
6. Citronella
7. Elektrische vliegenmepper
8. Klamboe
De jeuk van een muggenbeet kan met een aantal middelen worden verlicht. Deze producten zijn te koop bij drogist en apotheek. Ik kan je helaas niet adviseren in deze middelen, dus ik raad je aan hierover advies in te winnen bij de drogist of apotheek! Groet, Amber

als jullie het nu eens voor elkaar kregen , alle muziek boxen op alle muziek evenementen
het volume flink naar beneden te halen !
dan kan men de oordopjes thuis laten ,
minder gehoor klachten
en de omgeving is er ook blij mee

Goedemorgen, Monique. Begrijpelijk dat je last hebt van het hoge volume op muziek evenementen. Helaas hebben wij als zorgverzekeraar geen invloed op het volume van deze evenementen. Goede oordoppen zijn natuurlijk altijd aan te raden, zeker als je dichtbij het podium wilt staan. Groet, Amber

op muggen: ik heb veel baat bij Citronella olie. destijds, toen wij nog aan het water kampeerden, hielp alleen die olie

Bedankt voor je tip, Olga! Ik hoop dat iedereen er baat bij heeft. Is het de bedoeling de Citronella olie op je lichaam te smeren of in een bakje op tafel neer te zetten? Groet, Amber

Elke avond na het eten een vitamine B1 pilletje. Voor kinderen een halve. Werkt als niets anders! Amber, wil je dit ook even in jou lijst aanpassen? Daar staat namelijk Vitamine B, zonder 1 erachter. B1 is de enige B vitamine die helpt tegen muggenprikken.

Bedankt voor je toevoeging, Erica! Ik heb ook websites gevonden die beweerden dat B6 en B12 (net als B1) ook je lichaamsgeur onaangenaam voor muggen maakte. Vandaar dat ik heb gekozen voor de optie vitamine B. Voor iedereen werkt natuurlijk weer wat anders het beste tegen muggen :-). Groet, Amber

Muggenprik? Gewoon met je nagel een kruisje op de bult drukken en weg is de jeuk. Gratis!

Een product als “Neem” werkt ook. De muggen moeten je echt niet meer. Ook als creme te verkrijgen om de bulten mee te behandelen.

Ojas Neem creme 100g
Eerste hulp crème uit de Ayurveda helpt bij kloofjes, ruwe, schrale, droge en gevoelige huid. Ook ter verzorging van de huid bij insecten- en kwallenbeten. Ondersteunt het herstellend vermogen van de huid. Ingrediënten: Azadirachta indica, Ocimum basilicum L., Curcuma longa, Rubia cordifolia Linn extract 100 % plantaardig

Reactie achterlaten

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn verplicht.