Tips
11
Leestijd
4 min.

Tips voor een betere weerstand in de winter

De koude maanden zijn aangebroken en griep is het gespreksonderwerp van de dag: het is tijd om te werken aan een goede weerstand deze winter. We moeten ons beschermen tegen bedreigingen van buitenaf zoals virussen en bacteriën. Maar hoe?

Nu willen wij niet zozeer de rol van jouw huisarts overnemen, maar wij vinden wel dat je gezond naar buiten moet kunnen. Daarom geven wij vijf tips die je kunnen helpen aan een betere weerstand. Zodat je fris en fruitig kunt wandelen in het weekend of tijdens de wintersport fit op de piste verschijnt.

1. Beweging

Wanneer je geregeld beweegt (minstens een half uur gemiddeld tot intensieve inspanning per dag) zal je minder vaak ziek worden. Fysieke inspanning heeft op veel verschillende aspecten van het lichaam een positieve werking. Lees hier allerlei bewegingstips voor de beste voorbereiding.

2. Slaap

Door voldoende te slapen maak je cytokinen aan die virussen en infecties uit je lichaam verjagen.

3. Vitamine C

Vitamine C vind je vooral in groenten en fruit, het houdt je immuunsysteem sterk.

4. Vitamine D

Vitamine D (zit ook in forel!) is minstens zo belangrijk voor je weerstand. Zorg dat je wat vaker naar buiten gaat voor direct zonlicht en slik in de winter een supplement. Maar ook eens een ommetje tijdens een werkdag en verplaats een meeting naar buiten. Je kunt je kleden op de koude temperatuur ;-).

5. (Biologische) kip

Onze grootmoeders wisten het al: kip werkt echt tegen griep! Het gevogelte bevat een bepaald aminozuur wat qua chemische opbouw bijna identiek is aan een bronchitismedicijn. Tip: kies wel voor biologische kip.

Reacties (11)

Drink ook minstens 1,5 water per dag dat spoelt je lichaam ook door.
Dat is een glas van 250 cc per uur . Je plast ook een hoop troep uit je lichaam.thee valt er ook onder geen koffie.

Waarom kiezen voor biologische kip? Te gek voor woorden om gangbare kip die volgens beter leven keurmerk gehouden wordt niet te kiezen!
Dit is de tweede keer dat ik jullie dit soort ongenuanceerde uitspraken zie bezigen. Let op uw zaak, ONVZ!

Als U niet begrijpt waarom biologische kip in alle opzichten beter is dan gangbare kip, dan zou U zich beter moeten informeren in plaats van een dreigende mail naar ONVZ te sturen.

Ik was het helemaal eens met de ONVZ tip. Voor het (nog betere) dierenwelzijn van een biologische kip, maar ook vanwege hun andere voeding die bij de biologische boer veelal van eigen bio-grond komt. Liever geen zwaar bespoten importvoer waar vaak ook nog oerwoud voor moet verdwijnen!

Wat te denken van griepprik ?

Fantastisch die apparatuur welke via Google van alles en nog wat mogelijk maakt.
Het is echter onlangs aangetoond dat Google zeer waarschijnlijk niet alleen je commando’s opvolgt maar ook mee luistert.

Helemaal eens met Gerrit Hegen: beter leven keurmerk – kip is prima!!

Een beter leven mens is nóg beter

Bedankt voor jullie reacties. In het artikel geven wij biologische kip aan, omdat er bij het produceren van biologisch vlees niet alleen rekening gehouden met het dierenwelzijn, maar ook met bijvoorbeeld milieu aspecten. Bij vlees met het Beter Leven keurmerk wordt er daarentegen alleen gelet op het dierenwelzijn.

Reactie: aanvulling op Simone ONVZ d.d. 26-11-2019
Niet-biologische kippen krijgen allemaal een paar keer tijdens hun korte leven antibiotica toegediend. Als 1 kip hoest of niest dan krijgen alle kippen in de stal preventief antibiotica toegediend. Dit werkt antibiotica resistentie in de hand. De gevolgen voor de mensheid in de toekomst zijn breed bekend gesteld. Verder wil ik voor mijn eigen gezondheid zelf geen antibiotica-houdend kippenvlees eten.

Je mag geen vlees verkopen met antibiotica er in.
zelfs bij regulier gehouden Kippen niet.
Dit is aan strenge regels gebonden.
Of denk je dat een biologische kippenhouder een groot deel van z’n veestapel
laat dood gaan als zich een lastige ziekte voor doet.
neemt niet weg dat ik vind dat biologisch houden een betere benadering is

Zelf reagerenBenieuwd naar meer geheimen van een gezond leven?