Tips
2
Leestijd
Vijf tips om je voeten gezond te houden

Vijf tips om je voeten gezond te houden

Net zoals je handen, gebruik je je voeten iedere dag intensief. Het is daarom van groot belang om ze gezond te houden. In dit artikel staan vijf handige tips voor gezonde voeten!

Hoe hou je je voeten gezond?

Na een dag werken, het sporten of een lange wandeling is het goed om je voeten rust te geven. Denk aan een voetenbad, massage, of gewoon even met de voeten omhoog op de bank. Je voeten hebben het op drukke dagen soms zwaar te verduren. Daarom stijgt de kans op een infectie, blessure of iets anders vervelends als je niet goed voor je voeten zorgt. De volgende tips helpen je jouw
voeten gezond te houden:

Voeten afdrogen na het douchen

Een tip om elke dag rekening mee te houden: droog je voeten goed af nadat je hebt gedoucht of in bad bent geweest. Vocht kan er namelijk voor zorgen dat eventuele voetschimmel ontstaat. Door goed met je handdoek tussen je tenen te drogen, blijven je voeten schoon en gezond.

Verzorg je teennagels

Soms schiet het erbij in; maar het knippen van je teennagels is heel belangrijk. Door dit bij te houden, gaan je tenen niet knellen in je schoenen (vooral tijdens het sporten) en verdwijnt vuil makkelijker tijdens het douchen.

Draag goede schoenen

Voor de gezondheid van je voeten is het beter om regelmatig van schoenen te wisselen en hetzelfde paar schoenen niet zo lang te dragen tot er gaten in de zolen zitten.

Til je voeten regelmatig op

Om de bloedsomloop van je voeten gezond te houden, is het goed om af en toe je voet op te tillen. Als je werk doet waarbij je veel zit, is dit bijvoorbeeld belangrijk.

Warming-up; ook voor je voeten!

Voor het sporten is het goed om een warming-up te doen. Wat je hierbij niet moet vergeten, is het rekken en strekken van je voeten. Door je enkel rustig te draaien en je tenen te rekken, verlaag je de kans op voetkneuzingen of een verrekte achillespees.

Van top tot teen gezond

Na het lezen van bovenstaande tips is het tijd om ze in de praktijk te brengen. Verzorg je voeten goed om van top tot teen gezond te zijn!

Reacties (2)

Geachte Mevrouw, heer, Bureau,

Bedankt voor de 5 Tips voeten.. maa r kunnen we dit niet aan meer bv. wandelaars
bekend maken..
Nieuw iniatief onder NOC& NSF is in regio NIjmegen i.o

Hoi Leon. Wat leuk dat je met ons mee denkt! Ik ga het doorgeven aan mijn collega’s. Dan kunnen wij eens kijken of dit mogelijk is. Groet, Inssaf

Zelf reagerenBenieuwd naar meer geheimen van een gezond leven?