Achtergrond
2
Leestijd
Zo ben je snel van je verkoudheid af

Zo ben je snel van je verkoudheid af

Een loopneus, nare hoest en je hoofd zit vol; je bent verkouden. Gemiddeld krijgt een volwassene zo’n twee tot drie keer per jaar last van verkoudheid. Heel vervelend en belemmerend voor je dagelijkse activiteiten, dus daar wil je zo snel mogelijk vanaf.

Helaas is er geen medicijn dat je gegarandeerd op korte termijn kan genezen. Wel zijn er verschillende manieren om het beter worden te versnellen.We vertellen je wat te doen tegen verkoudheid!

Verkoudheid tips

Het verschilt per persoon en per situatie hoe snel je van je neusverkoudheid af kunt zijn. De één is lang verkouden, de ander is na een paar dagen weer de oude. Toch is er een aantal handige verkoudheid tips die voor iedereen waardevol kunnen zijn.

Drink veel water

Als je verkouden bent, vraagt je lichaam om hydratatie. Door goed te drinken (1.5 tot 2 liter water per dag) ondersteun je het lymfestelstel, wat ervoor zorgt dat het afweersysteem zijn werk kan doen.

Pas op voor zelfbesmetting

Wat veel mensen niet weten is dat je jezelf nogmaals kunt besmetten met het verkoudheidvirus. Dus, ook al ben je snotverkouden, blijf je kamer luchten, kleren en handen wassen en verschoon je bed net even wat vaker dan normaal. Gebruik papieren wegwerptissues in plaats van een zakdoek vol bacillen waar je een paar dagen mee rondloopt.

Vroeg naar bed

Een verkoudheid kan heel vermoeiend zijn. Het is daarom goed om dan veel slaap te pakken. Probeer als het lukt vroeg naar bed te gaan zodat je lichaam zich kan herstellen en het virus zo snel mogelijk kan uitschakelen.

Beter ophalen dan snuiten

Uit diverse onderzoeken blijkt dat het beter om je neus op te halen. Bij snuiten kan er slijm in de bijholtes worden geperst, wat ontstekingen kan veroorzaken.

Was je handen

Was je handen regelmatig om je medemens niet te besmetten. Op je handen bevinden zich namelijk ziektekiemen, ook wel bacteriën genoemd. Aangezien we op een dag veel aanraken met onze handen, kunnen deze bacteriën gemakkelijk van mens op mens verspreiden. Dit kun je voorkomen door meerdere malen per dag je handen te wassen.

Reacties (2)

Ik ben buitengewoon enthousiast over de diverse tips

Hoi Henk, leuk om te lezen dat je zo enthousiast bent! Mag ik vragen over welke tips jij het meest te spreken bent? Groet, Inssaf

Zelf reagerenBenieuwd naar meer geheimen van een gezond leven?